Det blir alle regnbuens farger på Kulturhuset Mo, når Rana filmklubb sammen med Mo i Rana Pride viser filmen Kjærlighet på pinne

Filmen Kjærlighet på Pinne er Rana filmklubbs første visning i høst.

Filmen Kjærlighet på Pinne er Rana filmklubbs første visning i høst. Foto:

Onsdag 4. september viser Rana filmklubb filmen Kjærlighet på Pinne på Kulturhuset Mo.

DEL

Dette er filmklubbens første visning for semesteret, og er en del av Mo i Rana Pride sitt offisielle program.

- Vi håper at alle gamle og mange nye medlemmer kommer til denne gratisvisningen. Dersom man har lyst til å sjekke ut filmklubben, er dette en ypperlig anledning, sier Siri K. Gaski i styret i Rana filmklubb i en pressemelding.

Til filmvisningen kommer det storfint besøk, da filmens regissør kommer for å presentere filmen. Kjærlighet på pinne er spilt inn på Herøy i 2008 og hadde premiere på Herøydagan i 2009.

- Før filmstart vil det være en introduksjon ved regissør Kristine Kleven. Vi håper også at Kristin blir tilgjengelig litt etter filmvisningen også, dersom noen har spørsmål. Vi i filmklubben syns uansett alltid det er hyggelig å slå av en prat om filmen etter visning, og gleder oss stort til å komme i gang med et spennende nytt filmsemester, fortsetter hun.

- Filmen handler om to gutter på 18 år som er bestevenner, men som finner ut at de er forelsket i hverandre. Eske er litt mer usikker enn Jonas i begynnelsen, men forholdet utvikler seg snart til et hemmelig kjæresteforhold, inntil den ene guttens lillebror tar dem på fersken, forteller Kristine Kleven, som er filmens regissør, ifølge pressemeldingen.

Kleven forklarer ifølge pressemeldingen at historien bygger på en novelle skrevet av Ane Djuvan Winnje, som var blant vinnerne av «Skrivetalenter», en skrivekonkurranse for ungdom under 22 år. Novellen het «Swamp», og ble publisert i novellesamlingen Karneval, uttgitt i 1995.

- Historien i novellen utspiller seg i en bygård i Oslo, men da vi skulle lage denne på ungdomsklubben på Herøy måtte jeg tilpasse den til landlige omgivelser. Så ungdommene bor i hus, ikke blokk, de tar ferge, ikke trikk, og så videre. Vi har også med flere karakterer enn i novellen. Flere ønsket en liten rolle, og det var jo bare fint at mange av ungdomsklubbens medlemmer fikk eierskap til filmen. Novellen slutter også veldig brått, så jeg skrev historien litt lenger enn den, forklarer Kleven videre.

- Da filmen kom i 2009 ble både hovedrolleinnehaverne og jeg ble invitert rundt omkring for å vise og snakke om filmen. Vi var blant annet på Skeive dager i Oslo, Trondheim og Kristiansand. Vi ble intervjuet på TV2 nyhetene, Waschera og Sveip. Vi har også vært på flere ungdoms- og videregående skoler og vist og snakket om filmen. Nå er det ti år siden premieren og da er det ekstra stas at den får vise seg igjen på Mo i Rana Pride, sier Kleven.

Artikkeltags