Terningkast 6: Til døden skiller oss

Sammen er blitt en sterk historie om far og sønns kamp for å komme tilbake til et normalt liv etter at de har opplevd døden på nært hold. Foto: Pressebilde

Sammen er blitt en sterk historie om far og sønns kamp for å komme tilbake til et normalt liv etter at de har opplevd døden på nært hold. Foto: Pressebilde

Artikkelen er over 8 år gammel

Roger og Pål mister henholdsvis kone og mor i en bilulykke. Dermed starter en berg og dalbane der både sorg og savn spiller inn. Dette er nok en stor norsk film.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

At livet ikke bestandig er en dans på roser vet alle. Ting som vi ikke har kontroll over skjer til stadighet, men når den vi holder aller kjærest her i verden blir borte da kan selv den sterkeste gå til grunne.

Det er også tilfelle i den norske filmen "Sammen". En familie gleder seg til å dra på ferie. På vegen blir de utsatt for en ulykke og livet blir brått og uventet snudd opp ned. Dette er en historie om hva som skjer med en far og et barn som mister den de elsker aller høyest. Hvordan takler de sorgen og tilpasser seg den nye hverdagen?

Mye sorg

Dette er en hjerteskjærende fortelling om en far og hans sønn. Pappaen forsøker så godt han kan.

Brødskiver skal påsmøres, guttungen skal på skolen og alle de trivielle ting i livet skal passes på, men til slutt møter han veggen og går på en stjernesmell. Farens liv er ikke verdt noen ting og vi får se en Fridtjov Såheim som spiller så troverdig at det er skremmende.

Samtidig så prøver sønnen Pål å få sitt eget liv tilbake til normalen, men han opplever selvfølgelig mye sorg og det blir ikke bedre av at han plutselig sitter i en situasjon der den ellers så snille faren havner på intensiven etter nok en slåsskamp.

Viktig tema

Denne filmen tar for seg temaer som vi helst ikke snakker om.

Døden til den vi bryr oss mest om er liksom ikke samtaleemnet vi ynder å diskutere over en pizza og derfor så lar vi det heller ligge, men teamet er aktuelllt og definitivt viktig nok til å lage en film av. Filmen er laget på en måte der effekter er totalt utelatt og dermed blir det rom for å tenke. Tanken som slår en er at dette må være noe av det mest jævlige en familie kan oppleve og beklageligvis er det altfor mange som en eller annen gang blir sittende i denne uutholdelige situasjonen.

"Sammen" er en virkelighetsnær historie om savn og kjærlighet, fortalt med mye varme og humor. På en gripende måte blir vi vitne til en dramatisk historie om det å måtte starte på nytt, uten den man elsker høyest. Dette er en film som scorer topscore grunnet sin nærhet, grufullhet og ekthet. Gå og se den!

Viktor Leeds Høgseth

Artikkeltags