Rana Karateklubb reiste til Drammen med sju utøvere for å delta på Østlandscup. Det var cirka 250 starter på stevnet, så det var bra størrelse.

– Vi reiste til Drammen for å få god motstand og prøve ut ting vi har terpet mye på, men ofte ikke tør praktisere på de største internasjonale arenaene. Slik sett var dette midt i blinken for oss, sier trener Ronny Olsen.

Karateklubbens deltakere var Mia Westgaard, Therese Moksnes, Ema Vukajlovic, Lina-Viktoria Olsen, Viktor Hermann Larsen, Alva Sjursen og Kenni Yang.

Westgaard (jenter 12–13 år -40 kg) tok seg til finalen, men der ble det tap. Olsen sier at følelsen er at de tok et kjempesterkt sølv. Først helt på slutten av finalen måtte hun gi tapt etter å ha kjempet godt.

Erna Vukajlovic og Lina-Viktoria Olsen (begge 12–13 år +40 kg) gjorde mange gode kamper i sin klasse og møttes til slutt i finalen. Her ble det Olsen som trakk det lengste strået og vant. I åpen klasse tok Vukajlovic bronse, mens Olsen tok seg til en ny finale.

– Vi fikk tre poeng imot ganske tidlig i kampen. Da tok vi tak og snudde kampen fullstendig. Lina-Viktoria tok hjem enda ett gull, sier Ronny Olsen.

Therese Moksnes (jenter 14–15 år +55 kg) tok seg også til finalen, der ble hun for forsiktig og noe reservert, og kampen endte 0-0, men motstanderen vant på dommeravgjørelse. Ifølge treneren var det et rettferdig resultat. Men i åpen klasse tok Moksnes revansje og vant klassen, blant annet slo hun ut jenta hun tapte mot i den første finalen på vei til gullet.

Viktor Hermann Larsen (gutter 14–15 år -65 kg) vant bronsefinalen, men i åpen klasse imponerte han veldig og vant en klar seier.

Alva Sjursen (jenter 16–17 år -55 kg) kom også til finalen, men der ble det tap.

– Alva var ikke fornøyd, men jeg som coach var veldig fornøyd. For vi gjorde det vi skulle gjøre. Det fungerte også, til tross for tap, sier Ronny Olsen.

I åpen klasse måtte hun gjennom rekvalifisering, men det ble likevel bronse til slutt.

Kenni Yang (herrer senior +75 kg) gikk samme veien som Sjursen gjennom rekvalifisering, før han sikret en sterk bronse til slutt.

– Våre sju utøvere har med seg fire gull, fire sølv og fire bronse hjem. Det er vi superfornøyde med. Det er også veldig moro at andre coacher, dommere, foresatte og utøvere kommer og sier de er imponerte over våre utøvere. En av dommerne sa også at vår jenter var de beste han hadde sett i den aldersgruppen, sier Ronny Olsen.

Han sier de tar med seg selvtillit på at de jobber på riktig måte før det snart er NM.

– Vi skal forberede oss, vi har arbeidsoppgaver med oss hjem selv om resultatet var veldig godt, avslutter Olsen.