Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye artistslipp til Verket 2020 – her blir det liv

Artikkelen er over 1 år gammel

Tittelen avslørte det kanskje. For første gang kommer DDE til Verketfestivalen.

– Vi vet at publikumet vårt har ønsket seg DDE lenge, sier festivalsjef Ingrid Alte Westman i en pressemelding.

Dagny, Tix og Ruben kommer også til Verket 2020!

– Dette er et spennende slipp på mange måter. Artistene er blant dem som kom høyest opp på ønskelisten hos vårt publikum, og vi var derfor raskt ute med å sikre oss disse til neste års festival, sier Alte Westman.

Verket fikk skryt for å levere et bredt program som fenget mange under årets festival. Nå gjentar de suksessoppskriften.

– Dagny, TIX, DDE og Ruben er jo fire vidt forskjellige artister som har store fanbaser i ulike aldersgrupper, så de representerer på flere måter bredden i publikumet vårt, sier Alte Westman.

Festivalsjefen spår gåsehud, allsang og massevis av energi når disse fire inntar Revelen i august.

– Dagny er utrolig dyktig, og en av landets kuleste artister spør du meg, TIX har levert flere hits som har vært fast soundtrack på mange vorspiel de siste årene og Ruben har tatt Norge og verden med storm, sier Alte Westman.

Bak navnet Tix finner du 26 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum. Han startet sin karriere som russelåtprodusent og fikk for alvor fotfeste med låten «Sjeiken» (2015) som i dag har mer enn 21 millioner strømminger. Dagny Norvoll Sandvik har etablert seg som en av tungvekterne i det norske poplandskapet.

24 år gamle Ruben fra Bjarkøy i Troms har gått fra å gi ut prøvende popmusikk til å treffe et voldsomt stort publikum på kort tid, både her hjemme og i utlandet. Med over 100 millioner strømminger og nominasjoner til P3 Gull som «Årets nykommer» og til Spellemannpris for «Årets nykommer» og «Årets låt», har Ruben har fått en pangstart på artistkarrieren.

I mer enn en mannsalder har deres tilstedeværelse og nærmest fandenivoldske trangt til å engasjere og underholde brakt DDE til små og store steder i hver krik og krok av landet. Med låter som «Det umulige e mulig», «Vinsjan på kaia», «Det går likar no», og «Rompa mi» er det nesten umulig å ikke synge med.

Programmet for Verketfestivalen 2020 består så langt av Dagny, Tix, DDE, Ruben og Northkid.

Første artistslipp til Verket 2020 er klart: – Vi gleder oss så mye til å spille i Mo i Rana

Kommentarer til denne saken