Tidligere i sommer ble det kjent at rådmann Karl-Anton Swensen i Lurøy er ansatt som ny kommunedirektør i Nærøysund kommune. Nå har Lurøy kommune kommet i gang med prosessen med å lete etter en ny kommunal toppsjef. Denne gangen jakter de ikke på en rådmann.

– Kommunestyret har bestemt at vi skal ansette en kommunedirektør og ikke en rådmann. Det handler om en kjønnsnøytral stilling, sier ordfører Håkon Lund.

Kamp om rekrutteringsjobben

Det er ikke bare enkelt for den kommunale organisasjonen å lede arbeidet med å rekruttere en kommunedirektør. Lurøy kommune skjønte de trengte hjelp og lyste ut en anbudskonkurranse til rekrutteringsjobben. Fire rekrutteringsfirmaer meldte sin interesse.

– Vi valgte å benytte oss av Fremogruppen AS for å hjelpe oss med rekrutteringen, sier ordføreren.

Han forteller at kommunestyret har satt ned en ansettelsesgruppe bestående av ordfører, varaordfører og opposisjonslederen, som skal komme med en innstilling til kommunestyret.

Håper på storfangst

Ordfører Lund vet ikke hvor mye denne rekrutteringsprosessen vil koste, siden det avhenger av hvor annonsen blir promotert. Det han vet er at Lurøy kommune ikke er alene i sin jakt etter en kommunal toppleder denne høsten på Helgeland. Både i Leirfjord og Rødøy kjøres det tilsvarende prosesser.

– Vi håper selvsagt mange vi søke seg til oss og ta jobben i dette vakre øyriket. Vi har satt garn i sjøen, så får vi se hva vi fisker og fanger, sier Lund.

Han håper at det er så mange spennende og dyktige folk, at det er mulig å kjøre en kjapp ansettelsesprosess.

– Jeg har et håp og et ønske om at det skal være mulig for kommunestyret i sitt møte i slutten av september å ansette den første kommunedirektøren i Lurøy kommune sin historie, sier ordfører Håkon Lund.

Han forteller at avtroppende rådmann skal jobbe for kommunen ut oktober, før han setter kursen mot Rørvik og Kolvereid i Nærøysund.

Lund håper noen synes det kan være fristende å ta styringen i en spennende kommune med 1372 eventyrlige øyer, som er en av de mest desentraliserte i landet.

I tillegg forteller ordføreren at han hadde satt pris på at en kommunedirektør som har med seg en familie i tillegg til seg selv. For å lokke søkere med familie fristes det med barnehageplass og egen båtplass.