Har spesielt lav dødelighet på rognkjeksen, og det gir resultater

Daglig leder Dan Kristian Larssen i Atlantic Lumpus kan glede seg over spesielt lav dødelighet etter utsettelse av rensefisken i sjø.

Daglig leder Dan Kristian Larssen i Atlantic Lumpus kan glede seg over spesielt lav dødelighet etter utsettelse av rensefisken i sjø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I halvårsrapporten til Atlantic Lumpus på Sleneset i Lurøy kommune kommer det fram at rensefisken deres har hatt spesielt lav dødelighet etter utsett i sjø.

– Det er fortsatt en del svinn av rognkjeks i Norge etter utsett i sjø. At vi klarer å levere kvalitetsfisk med lav dødelighet kommer våre kunder til gode i form av lavere kostnader, mer effektiv lusebekjempelse og mindre tidkrevende for røkterne på merdkanten, skriver daglig leder Dan Kristian Larssen i halvårsrapporten til selskapet.

Det er kyst.no som skriver om saken.

Dokumentasjonen fra firmaet letter kundens arbeid ved tilsyn på fisken. Larssen sier at kundene trekker spesielt fram lav dødelighet etter utsett i sjø, frisk og rask fisk, og god oppfølging etter levering.

Selskapet prøver i år en ny strategi med tre mindre rogninnlegg i stedet for ett stort.

– Dette skal gi oss bedre kontroll og større fleksibilitet ovenfor våre kunder. Til nå ser dette ut til å fungere godt. Med økt kontinuitet og produksjon ser vi at vi må investere i noe utstyr for å lette arbeidsbelastningen på de ansatte. Vi går i gang og prosjekterer bant annet sorteringsmaskin, tellesystem og internt pumpesystem mellom avdelinger. Vi skal også installere proteinskimmer, en innretning som filtrerer bort de fineste partiklene i vannet, sier Larssen.

Rensefisken fra Atlantic Lumpus brukes til laksenæringen for å bekjempe lus. Selskapet har åtte ansatte og har ved utgangen av juni et positivt driftsresultat på 967.000 kroner. Dette er ett resultat av salg av 290.000 fisk, opplyser rapporten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken