Gå til sidens hovedinnhold

Flere kvalifiserte søkere til Nord universitet - mange vil bli sykepleiere og økonomer

Nord universitet forteller i en pressemelding at 4.217 av søkerne som har dem som førstevalg er kvalifisert for studiet de har søkt på. Dette er en fremgang fra 3.887 i fjor.

– Det er gledelig å se en økning i antall kvalifiserte søkere. Nord universitet har utdanninger som i stor grad etterspørres i samfunnet, og studenter som begynner sine studier til høsten vil om noen år tilføre Nordland, Trøndelag og resten av landet kompetanse på en rekke områder, sier prorektor for utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk.

Til høsten starter nye kull med sykepleiestudenter i Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Namsos og Levanger. Nord universitetet har 474 studieplasser, og opplever stor interesse rundt denne utdanningen med mer enn to søkere til hver studieplass.

– Norge vil trenge mange sykepleiere i årene som kommer, og Nord universitet er veldig glad for at vi fra høsten av kan utdanne enda flere sykepleiere. Vi har sammen med gode samarbeidspartnere startet prosjektet «Sykepleier i Nord»der målet er å øke rekrutteringen til sykepleierutdanningen og sykepleieryrket. Årets gode søkertall og store kull er veldig gledelig, sier Gårseth-Nesbakk.

Så mange som 1.323 søkere hadde økonomiutdanning ved Nord universitet som sitt førstevalg, noe som vil si at det er 1,6 kvalifiserte søkere til hver studieplass.

– Samfunnet og arbeidslivet har behov for dyktige økonomer som kan gå inn i økonomirelaterte stillinger i en rekke bransjer og sektorer, både som medarbeidere og ledere. Endel av våre økonomistudenter vil også bli morgendagens gründere og bidra til nye arbeidsplasser, sier Gårseth-Nesbakk.

Interessen for lærerutdanning er noe lavere. Nord universitet har 741 førsteprioritetssøkere til de 645 planlagte studieplassene.

– Det er fallende interesse nasjonalt for grunnskolelærerutdanning, og dessverre opplever vi dette også ved Nord universitet. For mange av søkerne fyller ikke kvalifikasjonskravene. Vi skulle gjerne hatt flere kvalifiserte søkere å tilby en studieplass innenfor slike viktige lærerutdanninger. Det er behov for en nasjonal dugnad på dette området, for å få flere av de unge til å bli oppmerksomme på de mange positive og viktige sidene ved å velge læreryrket,sier Levi Gårseth-Nesbakk.

Kommentarer til denne saken