– Det er en av våre medlemmer som har laget bildet, men det er alt vi får lov å si om den saken, sier Ruth Pedersen og legger til:

– Turmarsjklubben har hatt et samarbeid med Brystkreftforeningen og støttet arbeidet deres over flere år. Nå kjøpte vi dette bildet av medlemmet vårt, og gir det videre til Kreft- og infusjonspoliklinikken ved Helgelandssykehuset Mo i Rana. Juliannes Rammeverksted stilte opp med innramming. Nå håper vi bildet vil bli synlig og glede mange, sier Ruth Pedersen.

Hun rekker knapt å snakke ferdig før kreftsykepleier Sølvi Hall begynner å vurdere mulighetene, tydelig på at det settes stor pris på gaven.

– Jeg blir glad av å se på bildet. Det er lyst og lett, en ro i det. Og sommerfuglene i bildet og sløyfa gir gode assosiasjoner, de er fine symboler. Det er enormt med arbeid som ligger i dette bildet, kommenterer kreftsykepleieren.

Rosa sløyfe er et internasjonalt symbol som brukes i forbindelse med en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning.

– Fantastisk

Anita Wang er ny leder i Brystkreftforeningen Rana og omegn, og kjenner at omtanken som ligger i hver eneste av diamantperlene, så små at de må håndteres med pinsett, trolig flere tusen totalt. Det berører henne.

– Det er fantastisk. Fordi det er et nydelig bilde, men også fordi noen har brukt fritida si på å lage det, og så gir det bort. For meg som er behandlet for brystkreft betyr det mye at folk bryr seg, kommenterer Anita Wang.

– Betyr mye for oss

På Kreftpoliklinikken har Sølvi Hall konkludert med at hun trenger litt mer tid til å finne ut hvor Rosa Sløyfe-bildet laget av diamantperler, skal henges, for å komme til sin rett.

– Det betyr mye for oss å få en gave som dette. Det har litt å si at folk vil hjelpe folk. Bildet vil være til oppmuntring for pasientene her, og de trenger oppmuntring. For oss som jobber her viser gaven at vi blir sett. Det er også viktig i jobbsammenheng, sier kreftsykepleier Sølvi Hall.