Stor nedgang i trafikken fra Røssvoll hittil i år

Widerøe har hatt en solid trafikknedgang til og fra Røssvoll så langt i år.

Widerøe har hatt en solid trafikknedgang til og fra Røssvoll så langt i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De ferskeste tallene fra Avinor viser en tilbakegang i flytrafikken til og fra Røssvoll på 7,7 prosent så langt i år.

DEL

Ved utgangen av mai hadde 43.254 passasjerer reist til og fra Røssvoll med fly så langt i år. Det er 7,7 prosent færre enn samme periode i fjor.

Tallene for mai var 8.750 passasjerer, hele 17,7 prosent lavere enn mai i fjor.

De øvrige flyplassene på Helgeland har følgende trafikktall så langt i år:

Brønnøysund 38.658 passasjerer, en økning på 3,2 prosent.

Mosjøen 27.761 passasjerer, en økning på 5,3 prosent.

Sandnessjøen 24.544 passasjerer, en reduksjon på 20,3 prosent.

Bodø har også hatt en nedgang så langt i år på 3,3 prosent. 631.668 passasjerer har benyttet seg av Bodø lufthavn så langt i år.

Flere passasjerer, færre fly

Avinor skriver i en pressemelding at det totale antall reisende med fly til og fra norske lufthavner fortsetter å stige, samtidig som det er færre fly i lufta.

I mai reiste 4.764.241 passasjerer til og fra Avinors lufthavner, en oppgang på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Antallet flybevegelser i samme periode var 70.592, sammenlignet med 72.485 i fjor. Det er en nedgang på 2,6 prosent.

– Bedre kabinfaktor på flyene og flere store fly er grunnen til at disse tallene avviker litt, forklarer Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor i pressemeldingen.

Av de store lufthavnene var det Oslo Lufthavn som hadde den største veksten. Litt over 2,5 millioner passasjerer var innom Norges hovedflyplass i mai, opp 4,4 prosent sammenlignet med mai i fjor. Det er spesielt utenlandstrafikken som øker. Her reiste sju prosent flere passasjerer sett mot fjoråret. Innlandstrafikken økte med 1,6 prosent.

Mange utenlandsreiser fra nord

Tromsø lufthavn hadde en enorm vekst på utenlandstrafikken sammenlignet med fjoråret. Hele 94 prosent flere passasjerer reiste til og fra utlandet direkte fra Tromsø i mai.

I Bodø var veksten på utenlandstrafikk på 45 prosent og i Alta på 11 prosent. Kristiansund lufthavn økte utenlandstrafikken med solide 11 prosent.

– Mai var en måned med mange muligheter for å ta en langhelg i utlandet. Dette ga en sterk vekst i antall utenlandspassasjerer på 6,1 prosent i mai. Samtidig førte inneklemte dager til noe mindre forretningstrafikk innenlands, slik at antall innlandspassasjerer holdt seg omtrent uendret fra i fjor, sier Spruit.

Han sier at de ser at Tyrkia er på full fart tilbake som en av de mest populære feriedestinasjoner for nordmenn. I mai økte antall passasjerer til og fra Tyrkia med hele 36 prosent.

Artikkeltags