Nå har gruppelederen for Høyre snudd, og er enig med regjeringen om at det er greit med dyrere flybilletter

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREVFor åtte måneder siden uttalte et enstemmig fylkesting at nærings- og samfunnslivet i Vesterålen trenger statlig kjøp av flyruter (såkalte FOT-ruter) mellom Bodø og Stokmarknes. Fredag ble det kjent at regjeringen sier nei.

Nå har gruppelederen for Høyre i fylkestinget snudd, og er enig med regjeringen om at det er greit med dyrere flybilletter til/fra Vesterålen. Med seg har han lederen i Nordland Høyre, Jonny Finstad.

I Nordland Arbeiderparti har vi vært tydelig på at forslaget fra regjeringen vil gi et dårligere og dyrere tilbud i landsdelen.

Næringslivet i Vesterålen forteller oss at manglende FOT-rute mellom Bodø og Stokmarknes hemmer utviklingen.

Ordningen med kommersielle flyruter mellom Bodø og Stokmarknes ble innført i 2006. Da trodde vi at rutene ikke skulle bli dyrere. Det ble de. Derfor mener vi at denne ruten nå igjen burde bli en regional flyrute.

I oktober i fjor behandlet fylkestinget saken om regionale flyruter. Da var det et enstemmig fylkesting som mente at det måtte bli en FOT-rute mellom Bodø og Stokmarknes, og at FOT-rute mellom Narvik og Bodø måtte overføres til Evenes.

Nå, åtte måneder etterpå, har Høyre og Henriksen hoppet av enigheten i fylkestinget. Det er både påfallende og uheldig. Jeg konstaterer at Nordland Høyre er mer opptatt av å støtte regjeringen – fremfor å stå opp for interessene til innbyggerne og næringslivet i Nordland.

Bjørnar Skjæran

Nordland Arbeiderpartiet

Artikkeltags