Gå til sidens hovedinnhold

"Inntrykket er at folk er flink til å bidra. Vi kjører på den siste uka av vår aksjon så får vi se hvor vi ender"

Artikkelen er over 5 år gammel

Det har strømmet inn med både penger og klær til de lokale innsamlingsaksjonene til flyktningene som pågår for tiden.

På bakgrunn av den humanitære flyktningkatastrofen har mange tatt lokale initiativ til innsamlinger.

Hver sin organisasjon

Therese Sofie Tørnquist og Elisabeth Kulseng-Johansen startet uavhengig av hverandre hver sin frivillige organisasjon, «Dråpen i havet Mo i Rana» og «Refugees Welcome to Mo i Rana». De satser på innsamling av klær, sko og annet utstyr.

– Vi har fått veldig mye klær, både av privatpersoner og bedrifter. Meyership hjalp oss med et par containere først, nå har vi også fått leie lokaler av Norgesgruppen i Langneset, i kjelleren til Kiwi, sier Elisabeth Kulseng-Johansen.

De har også fått hjelp av Isoreflect i nabobygget, som tar mot utstyr i arbeidstida.

– Det kommer nå asylmottak på Skillevollen, det blir mye rettet mot det. Vi vil også ha kontakt med mottakene på Nesna og Bjerka. I tillegg til utstyr, jobber vi blant annet med frivillighetssentralen og biblioteket om sosiale arrangementer, sier Kulseng-Johansen.

Til redningsskøyta

Jenter i sentrum startet innsamling til redningsskøyta Peter Henry von Koss som er stasjonert i Middelhavet. Også her har engasjementet vært stort.

– Så langt har vi samlet inn cirka 70.000 kroner. Det er en del privatpersoner som har gitt, men også bedrifter som har gitt større beløp, sier Ida Moss.

Onsdag kveld skal det arrangeres en veldedighetskonsert der lokale ungdommer stiller opp, Kristine Vold, Sanne Vold og bandet «Oldemord».

– Det er ofte mye folk når det er lokale ungdommer som stiller opp, og inntektene går rett til aksjonen, sier Moss.

Hun sier også at de har fått brev fra kapteinen på Peter Henry von Koss og fra lederen i Redningsselskapet i Nordland, som er fornøyd og glad for engasjementet.

Moss synes det er fantastisk med så mange innsamlings-aksjoner.

– Inntrykket er at folk er flink til å bidra. Vi kjører på den siste uka av vår aksjon så får vi se hvor vi ender, sier Moss.

Coop har gitt 1,4 millioner til Syria, og har oppfordret alle sine kunder til å gi en krone. Det kan gjøres i kassen på alle Coop-butikkene.

 

Kommentarer til denne saken