Gå til sidens hovedinnhold

Fødsler ved Brønnøysund fødestue flyttes midlertidig til fødeavdelinga i Sandnessjøen

Helgelandssykehuset har i lengre tid hatt mindre personell enn nødvendig for å drive fødestua i Brønnøysund på en tilfredsstillende måte.

Det opplyser medisinsk direktør i Helgelandssykehuset, Hanne M. Frøyshov, i ei pressemelding.

– Helgelandssykehusets føde- og barselstue i Brønnøysund flytter fødslene til fødeavdelinga i Sandnessjøen i en periode til og med 31. mars 2022. Det skal fortsatt være dagdrift i Brønnøysund, med poliklinikk med oppfølging av gravide og følgetjeneste 24 timer i døgnet, alle dager i uka, sier Frøyshov i pressemeldinga og fortsetter:

– Helgelandssykehuset har i lengre tid hatt mindre personell enn nødvendig for å drive fødestua i Brønnøysund på en tilfredsstillende måte. Det har ikke lykkes å rekruttere eller få til andre ordninger, og derfor må fødsler midlertidig flyttes fra fødestua i Brønnøysund.

Fødestua har allerede vært stengt noen helger, av samme årsak.

- De ansatte ved fødestua gjør en meget god jobb og har strukket seg langt for at vi skal kunne opprettholde fødetilbudet flest mulig dager. Det er ikke økonomi som ligger til grunn for at vi nå ser oss nødt til å flytte fødslene for en periode. Pasientsikkerhet er det viktigste for oss og da må vi drive forsvarlig, presiserer Frøyshov.

Målet er å løse bemanningsutfordringene og få åpnet fødestua igjen fra 1. april 2022. Tida fram til det skal brukes til å bygge en mer robust tjeneste som vil være stabil på sikt.