For å slå fast følgende: Rana Blad er for at det bygges en ny storflyplass på Helgeland

Artikkelen er over 1 år gammel

Å anklage Rana Blad for ikke å ville Ranas beste fordi vi har gjennomført denne undersøkelsen blir litt søkt. Det skulle tatt seg ut om vi valgte ikke å publisere resultatet av undersøkelsen, skriver sjefredaktør Marit Ulriksen.

DEL

Leder For å slå fast følgende: Rana Blad er for at det bygges en ny storflyplass på Helgeland. Rana Blad er for at den skal realiseres gjennom luftfartshistoriens største spleiselag. Rana Blad er for at storflyplassen skal bygges på Hauan. Rana Blad er for at Rana kommune skal bruke 300 millioner kroner på prosjektet. Samtidig er Rana Blad for å drive uavhengig journalistikk, også på spørsmål og saker i tilknytning til Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU).

Torsdag publiserte vi ei meningsmåling som InFact har gjort på oppdrag for oss. Spørsmålet et representativt utvalg av ranværinger har fått fra meningsmålingsinstituttet er dette: Hva er din holdning til at Rana kommune skal bruke 300 millioner for å sikre at den nye storflyplassen bygges allerede nå?

At vi i Rana Blad har ønsket å få svar på dette, har noe overraskende satt sinnene i kok. Ikke bare i kommentarfeltene, hvor temperaturen som kjent er høy i mindre betente saker enn flyplassaken, men også i næringslivet.

Det oppleves litt spesielt når en annonsør nå har meddelt oss at et årelangt samarbeid er over og at vedkommende ikke vil bruke ei krone mer i Rana Blad. Dette fordi vi angivelig ved å stille innbyggerne i kommunen et helt legitimt spørsmål, har utvist dårlig dømmekraft og fordi vi ved meningsmålinga skaper mer splid og elendighet rundt denne saken.

I kommentarfeltet vårt spør en leser om hva som egentlig er hensikten med denne negative meningsmålinga, som han mener absolutt ikke er med på å fremme flyplassaken.

Til det er det å svare at det på redaksjonell plass ikke er Rana Blad sin oppgave å fremme verken flyplassaken eller andre saker. På lederplass tar vi derimot stilling i og fremmer mange saker.

I årevis har Rana Blad, og også de øvrige avisene på Helgeland, brukt betydelige ressurser og ditto spaltemeter på å skrive om PLU sitt prosjekt. I Rana Blad har vi etter beste evne satt vår ære i å framstille saken balansert og redelig. Vi har jobbet for å få fram fakta og vi har selvsagt når viktige milepæler har blitt nådd, skrevet gladsaker. For det hersker ingen tvil om at realiseringa av storflyplassen er en sak som vil bringe mye glede i framtida. Vi har også forklart inngående, gang på gang på gang, at uten den lokale medfinansieringa på 600 millioner kroner vil det ikke bli bygd ny storflyplass på Helgeland. Når samferdselsminister Jon Georg Dale omsider har gitt tommelen opp for å sende prosjektet ut på anbud, betyr det for alvor at den lokale pengesekken åpnes. Det er den som i det hele tatt muliggjør flyplassen, noe også Jonny Finstad, som sitter i transportkomiteen for Nordland Høyre, har understreket.

At vi i forlengelsen både av det endelige klarsignalet fra regjeringa, og utspillet fra Finstad, vil ha svar på om ranværingene støtter denne pengebruken, er et helt vanlig utført journalistisk arbeid. At enkelte ikke ser ut til å like svaret vi får, er tydelig. Men å anklage Rana Blad for ikke å ville Ranas beste fordi vi har gjennomført denne undersøkelsen blir litt søkt. Det skulle tatt seg ut om vi valgte ikke å publisere resultatet av undersøkelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken