Gå til sidens hovedinnhold

For første gang på to uker var det en dag uten positive koronatester i Rana - 75 fortsatt i smittekarantene

Rana kommune opplyser i en pressemelding sendt ut av konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt tirsdag at det ikke ble meldt om noen positive koronatester mandag. Ifølge pressemeldingen er dette første gang det er et døgn uten meldinger om positive koronatester siden 3. august. 75 personer er nå i smittekarantene.

Kommunen opplyser at svært mange allerede har benyttet muligheten til å framskynde andre vaksinedose.

– Vi gjør oppmerksom på at det også er mulig å framskynde første dose for de som ikke har fått denne. Dette gjør du i Helseboka, står det i pressemeldingen.

– Vi oppfordrer så mange som mulig til å framskynde timen sin til vaksinering slik at vaksinedekningen blir så god som mulig så raskt som mulig. Prognosene tyder på at vi vil få en vaksinasjonsdekning på over 90 prosent i befolkningen i Rana over 18 år innen utgangen av uke 36. 85 prosent av befolkningen over 18 år vil da ha fått andre dose. Dette forutsetter at de som kan framskynde vaksineringen sin gjør det. Nye timer legges ut fortløpende.

Tiden mellom første og andre dose bør være 28 dager, og kan ikke være kortere enn 21 dager for å oppnå status som fullvaksinert.

De som fortsatt ikke har registrert seg for å få vaksine, men som likevel ønsker dette, bes om å ta kontakt på koronatelefonen 950 04 433.

Kommentarer til denne saken