Strikkeprosjektet for Verket 2020 er et lappeteppe. Alle som vil kan strikke en lapp på 20x20 centimeter til prosjektet.

I sammenheng med lappeteppeprosjektet skal Verket Musikkfestival og Coop Helgeland donere en sum penger til et veldedig formål.

– For hver lapp legger vi 20 kroner i potten, sier Maiken Johansen partneransvarlig i Verket.

Hvilket formål pengene skal gå til er det du som bestemmer.

– Publikum forteller oss hvilket veldedig formål de ønsker pengene skal gå til, sier Johansen.

– Som lokalavis jobber vi for å skape et godt lokalsamfunn, for å speile og utvikle lokal kultur og identitet, og for å være ei positiv kraft i utviklinga av kommunene i vårt dekningsområde. Vi i Rana Blad har gjennom mange år vært en viktig partner for Verket, og derfor er det selvsagt at vi støtter opp om alle gode Verket-ideer, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.

At årets strikkeprosjekt vil bety inntekter til et veldedig prosjekt, synes sjefredaktøren er ekstra viktig og positivt.

Har du et forslag? Da kan du skrive det i kommentarfeltene til Rana Blad her og på Facebook, eller Verkets sider.

Når publikum har levert sine forslag, plukkes det ut tre eller fem kandidater. Deretter lages det en avstemning på Rana Blads sin nettside der du kan stemme fram din favoritt.

Det veldedige formålet har et kriterium, at det må ha en forbindelse til Helgeland.

– Blant alle som sender inn et forslag blir det trukket noen heldige vinnere som får et helgepass til Verketfestivalen 2020, sier Johansen.