Politiet: – La bilen stå hvis du ikke må kjøre. Det er ekstreme forhold

DEL

Ved operasjonssentralen til Politiet i Nordland har de hatt det veldig travelt fredag morgen. Operasjonsleder Remi Johansen ber folk tenke seg om både en og to ganger før de legger ut på kjøretur.

– Når det går fra minus til pluss på minutter kommer nedbøren som underkjølt regn og det skaper trafikale problemer. Men vi har heldigvis ikke hatt alvorlige situasjoner, og det er bra. Det virker som om folk lar bilen stå, og det er faktisk oppfordringen fra oss. Vi ser at Vegtrafikksentralen ber folk kjøre etter føret, og ta det med ro. Det mener selvfølgelig vi også, men jeg vil gå så langt at jeg ber folk tenke seg om både en og to ganger før de legger ut på kjøretur. La bilen stå hvis du ikke må kjøre. Det er ekstreme forhold, sier operasjonslederen.

Saltfjellet var lenge stengt fredag, men er nå åpnet for kolonnekjøring. Statens vegvesen melder om svært vanskelige kjøreforhold i hele fylket og ber bilister ta det med ro. Grunnen til dette er at regn fryser på bakken og at det dermed blir svært glatt.


Artikkeltags