- For å lykkes med å rekruttere i det omfanget Freyr Battery har behov for, vil bolig være en kritisk faktor. Uten en god plass å bo, blir det vanskelig å få tak i den kompetansen som er nødvendig», sier Brigitte Skjefstad, Head of Talent Acquisition hos Freyr. Vi venter flere hundre nye ansatte de nærmeste årene som skal jobbe i fabrikken, de fleste av disse bor i dag utenfor regionen, skriver selskapet i en pressemelding.

Forenom er den ledende leverandør av betjente leiligheter i hele Norden med mer enn 9.000 leiligheter. Forenom bistår flere tusen bedrifter i Norden med innkvartering både på kort- og langtidsleie. I Norge har de kontorer og boliger blant annet i Oslo, Drammen, Trondheim og Bergen, står det i pressemeldingen.

- Vi er i sterk vekst og er svært fornøyd med avtalen vi har med Freyr Battery i Mo i Rana, og gleder oss veldig til å etablere oss sterkere i Helgeland, sier Thomas Ortega, Key Account Manager for Freyr Battery hos Forenom.

- Vi har lang erfaring med de utfordringene ved å bosette mange mennesker i store prosjekter. Vi er også svært fornøyde med å ha fått med oss Thomas Bohlin og Real Eiendomsforvaltning i avtalen med FREYR om et relokaliseringsprogram i Mo i Rana, sier Juha Hämäläinen, Senior Project Manager hos Forenom.

Birgitte Skjefstad understreker at de over en lengre periode har jobbet med å få på plass en god partner som kan bistå i dette viktige arbeidet.

- Vi er svært tilfredse med å lande dette samarbeidet med to aktører som på en kompletterende måte skal være en av våre ressurser i markedet for å fremskaffe boliger til våre nye ansatte. Freyr Battery har både ansatte som kommer alene og de som flytter med familie, så alle typer boenheter vil være aktuelle, sier hun.

Real Eiendomsforvaltning, som er en del av Bohlin Gruppen, vil bistå med befaringer og visninger av boliger for Freyr Batterys nyansatte.

- Vi har også blitt spurt om å utbedre, rehabilitere og fikse små mangler på vegne av utleier, slik at boligen kan leies ut, forteller Thomas Bohlin, daglig leder i Real Eiendomsforvalting Sør.

- Vi er vant til å bistå med profesjonell forvaltning av borettslag, sameier og næringsbygg, så dette faller naturlig inn i vår portefølje, sier Thomas Bohlin i pressemeldingen.