Gå til sidens hovedinnhold

Forlenger avtale med Hurtigruten, fortsatt jevnlige anløp på Nesna

Nesna havn er sikret at Hurtigruten i alle fall ankommer cirka annenhver dag ut juni.

Hurtigruten Norge og Samferdselsdepartementet forlenger avtalen som sikrer gods- og passasjertrafikk mellom Bergen og Kirkenes med fem skip. Hurtigruten Norge stiller igjen med alle fem skipene i kystruten. Dette melder Hurtigruten AS i en pressemelding.

Pandemien og reiserestriksjoner førte i 2020 til at Hurtigruten Norge måtte redusere driften av rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes til et minimum. Blant annet var Nesna lenge uten anløp i det hele tatt, men Hurtigruten kom tilbake på nyåret med fem skip.

Det var en tilleggsavtale med staten som sikret økt aktivitet og anløp annenhver dag i første kvarta i år. Denne avtalen forlenges ut juni.

– Vi er utålmodige etter å komme i full drift. Vi vet at hele kysten og reiselivet i Norge trenger det. Men slik situasjonen er nå, har det viktigste for oss vært å forlenge avtalen og forutsigbarheten som ligger i den. Det er viktig for godskunder, lokalpassasjerer og flere hundre sjøansatte, sier administrerende direktør i Hurtigruten Norge, Hedda Felin i pressemeldingen.

Forlengelsen betyr at de 34 havnene langs den tradisjonsrike ruten mellom Bergen og Kirkenes fortsatt vil få anløp omtrent annenhver dag.

Kommentarer til denne saken