Nå får Lisa-Marie og damelandslaget like godt betalt som herrene

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret i kampen mot Nord-Irland i september, og skal spille ny VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 24. oktober.

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret i kampen mot Nord-Irland i september, og skal spille ny VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 24. oktober. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lisa-Marie Karlseng Utland og de andre spillerne på det norske damelandslaget i fotball kan belage seg på å nesten doble lønnen sin neste år.

Et spleiselag mellom landslagsgutta og Norges Fotballforbund gjør at det norske kvinnelandslaget får et kraftig lønnsløft.

Herrelandslaget tar et lønnskutt på nesten 600.000 kroner i sin markedsavtale, mens Norges Fotballforbund (NFF) legger 2,9 millioner ekstra i potten. Dermed økes potten til landslagsspillerne på kvinnesiden fra dagens 3,1 millioner kroner til 6 millioner.

Det er en økning på 93 prosent. Fra 2018 får derfor damene og herrene for første gang helt like økonomiske betingelser, melder NRK.

– Med denne ordningen bør vi få et voldsomt løft for kvinnefotballen. Spillerne har i dag en utfordrende hverdag. De fleste kombinerer fotballen med jobb eller studier, og da sier det seg selv at de ikke får tatt ut sitt potensial, sier NISO-leder Joachim Walltin til VG.

Landslagsspiller Ingrid Moe Woldsier til VG at summene gir en voldsom forskjell for mange av spillerne på laget som tjener lite på å spille i Toppserien.

Lisa-Marie Karlseng Utland har vært fast i landslagstroppen de siste årene, men i hovedsak vært benyttet som reserve. Etter at Ada Hegerberg ga seg på landslaget, kan veien være åpen for fast landslagsspill for ranajenta.

Neste landskamp er 24. oktober mot Nederland på bortebane i VM-kvalik. Karlseng-Utland ble tidligere denne uka tatt ut til den troppen.

Hun scoret i september både mot Nord-Irland (seier 4-1) og Slovakia (seier 6-1), og har nå fire mål på 24 landskamper.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken