Julie blir ny trener for Sortland, og får sin første kamp mot Stålkam

Julie Voktor Pedersen skal trene Sortland IL sitt herrelag i 3. divisjon.

Julie Voktor Pedersen skal trene Sortland IL sitt herrelag i 3. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sortland IL har startet 3. divisjon med tre strake tap. Lørdag leder deres nye trener, 28 år gamle Julie Voktor Pedersen, sin første kamp.

DEL

Sortland IL tapte 0-14 mot Junkeren for halvannen uke siden, og stort bedre ble det ikke da de tapte 0-3 hjemme mot Grei sist helg.

Laget ligger sist i 3. divisjon avdeling 6 foran oppgjøret mot Stålkam i Blåbyhallen kommende lørdag. En kamp du kan se direkte på ranablad.no her.

I dag har Sortland IL sendt ut pressemelding om at de har ansatt en ny trener. Detter skriver Vesterålen online.

Pedersen blir dermed historisk og blir, så vidt vi kjenner til, den andre kvinnen i norsk fotballhistorie som trener et herrelag på så høyt som 3. divisjon. I Skjervøy, som også har null poeng etter de tre første kampene i 3. divisjon, er det Eline Torneus som er trener.

– Vi ser dette som en spennende, langsiktig løsning på trenersituasjonen, sier styreleder Mats Aas i en pressemelding.

– Julie er ekstremt fotballfaglig sterk, er en ledertype og har gjennom flere møter med oss delt sine tanker om hvordan fotball skal spilles, hvordan et lag skal fungere og vi ser frem til et godt samarbeid med Julie, fortsetter han.

Voktor Pedersen (28) er i dag spillende assistenttrener på klubbens damelag, og har spillererfaring fra Toppserien med Kolbotn. Hun er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, hvor hun har en mastergrad i idrettsvitenskap.

Sortlands trener de siste to sesongene Steve Edvardsen, gikk av 18.april.

Artikkeltags