Gå til sidens hovedinnhold

Neste år blir det senere Eliteserie-start

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir senere sesongåpning i Eliteserien neste år. Styret i Norges Fotballforbund har vedtatt at første runde spilles i slutten av mars.

Seriestarten går dermed tre uker senere enn hva som var tilfellet i år. Siste serierunde er lagt til første helgen i desember. NM-finalen spilles 8. desember.

Inneværende sesong ble innledet allerede 11. mars. Det skapte mye trøbbel og hodebry i NFFs lokaler. Vinteren hadde på ingen måte sluppet taket på det tidspunktet, og flere kamper måtte flyttes som følge av utfordringer med baner og vær.

Mange har tatt til orde for at fotballsesongen i framtiden må starte senere. NFF har på sin side argumentert med at det er nødvendig å begynne tidlig, blant annet for å legge til rette for de klubbene som skal ut i europacupkvalifiseringer på sommerstid.

– Løsningen som nå er valgt, sørger for å ivareta begge hensyn og er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF (Norsk Toppfotball) har vært noe ulik. Mens en samlet landslagsledelse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vært like tydelig i ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromiss og den forutsigbarhet som nå foreligger, mener jeg samlet sett er en god løsning for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Hovedterminlisten for årene 2020-2022 er også blitt vedtatt. NFF går for tidlig seriestart annethvert år. Det betyr at Eliteserien i 2020 starter i midten av mars, mens siste runde går den siste helgen i november.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken