Bred breddeenighet om sammenslåing: – En gavepakke

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Barne- og ungdomstrenerne i Stålkameratene og Mo IL er enige og tydelige: Medlemmene bør stemme ja til sammenslåing.

For dem er det klinkende klart at én klubb er framtiden. Medlemstallene i de to klubbene taler sitt tydelige språk, mener de.

I Stålkam er det flere årskull uten jentespillere, viser tall fra klubbene innhentet tidligere i høst. Det samme er det for guttekullene, både i Mo IL og i Stålkam.

30 trenere fra begge klubbene, fra seksåringene til 16-åringene har skrevet under på et opprop der de sier at «leting etter en modell for sammenslåing i B&U (barne- og ungdomsavdelingen) vil fortsette om det skulle bli et nei nå». De yngste og ferskeste tilskuddene til sentrumsfotballen har allerede startet felles treninger, til både foreldrenes, spillernes og trenernes glede.

Hege Mørk, talsperson på trenersiden for barn i Stålkam, er klar på hva de ønsker.

- Per i dag er vi ganske så samstemt for å få til en sammenslåing, fordi vi har sett at vi ikke klarer dette alene, med så få unger i hvert kull. Slik det er i dag klarer vi ikke å gi ungene et godt nok tilbud og det ønsker både Mo og Stål å gjøre noe med. Dette er vår mulighet, sier hun.

Rune Devig Andreassen representerer Mo IL på barnesiden. Han er enig med Mørk i at det er huller i noen kull og at dette kan ordnes ved en sammenslåing.

- Slik det er i dag så har noen årskull lag i Mo og der har ikke Stål lag, men det er ikke nok unger når man har lagene splittet, noe man ser tydelig når man skal spille 7-er fotball.

Men det er ikke bare derfor vi mener en sammenslåing er rett. Min personlige mening er at det er en sammenslåing som går helt fra topp til bunn. På den måten har ungene noe å se fram til, ikke bare nært, men også om ti år. Det prosjektgruppa har lagt frem nå er en gavepakke, sier han.

Artikkeltags