Tabelltipset: Vi tror Stålkam har en bra sjanse til å klare seg

Stian Celius som bøttet inn mål i fjor, blir svært viktig for Stålkam også i år. I en divisjon der muligens bare fire-fem lag skiller seg såpass ut at de neppe havner i trøbbel, vil Celius' målhunger være avgjørende for de gulsvarte.

Stian Celius som bøttet inn mål i fjor, blir svært viktig for Stålkam også i år. I en divisjon der muligens bare fire-fem lag skiller seg såpass ut at de neppe havner i trøbbel, vil Celius' målhunger være avgjørende for de gulsvarte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Absolutt alle ser ut til å tippe Stålkam på nedrykksplass. Med fire lag som går ned, skal det bli tøft for Stålkam å klare seg. Men ikke umulig.

DEL

Både Stålkam og Mo IL har klare mål om å gi Rana FK en best mulig start fra 2019. Det betyr enkelt og greit at for Stålkam sin del handler det om å bli nummer ti eller bedre i 3. divisjon, mens Mo IL går for å vinne 4. divisjon.

Stålkam skal bryne seg på en avdeling med motstandere fra Skjervøy i nord til Oslo i sør. Avdelingen har nok lag som også bør gå en usikker sesong i vente slik at Stålkam absolutt bør ha muligheten til å berge plassen.

Stålkam har forsterket laget med tre spillere fra Frankrike, og Alexander Iversen. Disse fire kommer til å bli svært viktig for laget. Det er stor spenning rundt nettopp nivået til de franske spillerne, og de har ikke helt tilpasset seg spillestilen ennå. Slår disse fire nye spillerne til og har det nivået som skal til, kan det være nok til å legge fire klubber bak seg.

Forsvaret har mistet rutinerte Destin Makumbu, og det kan fort bli et stort savn.

Vi håper og tror at Stålkam vil henge med det meste av sesongen, det kan fort bli en nedrykksstrid slik det var med Mo IL i fjor da over halve avdelingen var innblandet til siste slutt. Det er muligens bare de fire-fem beste lagene som skiller seg litt ut og skal være for gode til å havne i trøbbel.

Informasjonen fra tabelltipset er hentet fra Sportshjørnet, som har en solid analyse av avdelingen.

Her er vårt tabelltips:

1. Lyn

Var nær opprykk i fjor, og utpekes som den største favoritten av alle i 3. divisjons seks avdelinger. Lyn har blant annet hentet Eirik Haugstad som har spilt mye for Jerv i Obos-ligaen, det sier mye om nivået de kan hente spillere på. De har også hentet andre forsterkninger, og selv om de har mistet noen spillere, har de en tropp og førsteellever som tilsier opprykk. I fjor var de nær å rykke opp, men misbrukte sjansen med 2–2 i siste kamp mot Korsvoll.

2. Fløya

Tromsø-klubben slet i fjor, men har nå oppgradert troppen voldsomt. Blant annet har de fått inn Tobias Schjetne, Tom-Erik Kristiansen og Fredrik Allertsen fra Finnsnes, som anses som solide forsterkninger. De anses som laget som er nærmest Lyn av de fleste eksperter.

3. Senja

Hadde en god sesong i fjor og holdt følge med Mjølner, som rykket opp. Velkjente Christer Johnsgård (fra barne-tv på NRK) var på lån fra Tromsdalen i fjor, og nå er overgangen permanent. Han kommer til å score mye mål i 3. divisjon. Senja har noen bytter i troppen, men stiller trolig omtrent så sterkt som i fjor.

4. Junkeren

Junkeren var bare fem poeng foran Mo IL i fjor, men havnet likevel på 4. plass, mens Mo IL rykket ned. Laget har så å si samme tropp som i fjor, og vil ventelig kjempe nær de beste.

5. Finnsnes

Etter en kjempegod 2016-sesong (2. plass i 2. divisjon), rykket laget ned i fjor. Det var en stor skuffelse for grønntrøyene. Nå er nesten hele troppen skiftet ut. De har fått inn hele 16 nye spillere, mange fra juniorlaget til Tromsø. En del av de beste spillerne har sluttet eller skiftet klubb. Jonathan Barlow og Vebjørn Grunnvoll er igjen av sentralrekka og blir viktige brikker for laget.

6. Frigg

Frigg havnet midt på tabellen i fjor, langt unna både opp- og nedrykk. Laget har slitt med tynn tropp på bortekampene, og det blir det nok av i år. Troppen er omtrent den samme som i fjor og består av mange spillere som har vært med noen år og vet hva som kreves i 3. divisjon.

7. Harstad

Har mistet tre sentrale spillere til Mjølner, men fått inn nye spillere. De stiller med et lag av sultne unggutter og rutinerte spillere som er fornøyd med å spille i 3. divisjon. Varierte mye i fjor, særlig var de tynnere borte enn hjemme. Kan nok fort havne i trøbbel, selv om de sannsynligvis havner midt på tabellen.

8. Sortland

Laget fra Vesterålens hovedstad er klart svekket fra i fjor, da de tok en overraskende tredjeplass. De har fått inn mange nye spillere, men ikke noen klare forsterkninger. Kan fort havne i trøbbel.

9. Skarp

Nyopprykket lag, som har hentet inn mange nye spillere, blant andre Eirik Nergård fra Mosjøen. Hadde et sterkt forsvar i fjor der de klarte opprykket fra Troms-avdelingen rett foran Lyngen/Karnes. Sondre Flaat er en spiss og se opp for, scoret 31 mål i 4. divisjon i fjor.

10. Stålkam

De fire nye spillerne Alexander Iversen, Evan Melo, Moïse Nsuanda og Nathan Munda blir viktige for å heve laget. Vi vet fortsatt ikke hva de tre nykommerne fra Frankrike står for. Tapet av Destin Makumbu i midtforsvaret kan bli merkbart. Holder forsvaret tett og Iversen og Stian Celius fortsetter å levere mål, kan det bli en artig sesong. Laget bør ha en fair sjanse til å klare seg.

11. Korsvoll

Endte på fjerdeplass i fjor og ødela opprykket for Lyn med å spille 2–2 i siste kampen. Laget har gjort store utskiftninger i troppen, og kommer til å merke at de offensive spillerne Andreas Romøren (til Lørenskog) og Chimaobi Ifejilika (Lyn) er borte. Sier selv at de vil være fornøyde om de berger plassen. Ti turer nordover kan fort være forskjellen på at de berger plassen og rykker ned.

12. Skjervøy

Har hentet inn en god del nye spillere, og har rutine. Er et sjansespill på keeperplassen med nyervervelsen Martin Brun (fra Melbo) som spilte lite i fjor. Har Eline Torneus som trener. Aldri tidligere i norsk fotball har en kvinne trent et herrelag på så høyt nivå. Vil nok slå godt fra seg, men kan fort havne i trøbbel.

13. Melbo

Nyopprykket fra Hålogalands-avdelingen, som trolig er svakere enn HESA-serien. Det viste i alle fall årene med HÅNO-serien. Gikk ubeseiret gjennom 4. divisjon i fjor, og har fått to solide forsterkninger fra rivalen Sortland. Har en god angrepsrekke, der den mest kjente spilleren er Erlend Robertsen med fortid i Bodø/Glimt. Vil nok være i stand til å klare seg.

14. Grei

Nyopprykket lag fra Oslo som har fått noen forsterkninger, men avdelingsoppsettet med mange reiser nordover har ikke gjort det enkelt å få inn nye spillere. Ingen av tilkommerne er soleklare forsterkninger. Kan fort bli tungt for dem med alle reisene nordover.

Les de siste nyhetene om Stålkam her

Artikkeltags