- Jasså, så her står du og tar bilder til Fotosafarien?

Dette er en kjent setning Fotosafari-general og journalist Arne Forbord støtt og stadig hører.

Til og med på jobb i rettssalen har han blitt kontaktet av folk som spør om han snart er i gang med årets sommerkonkurranse i Rana Blad.

Svaret på det er ja. Fotosafarien hvor du kan vinne et reisegavekort på 10.000 kroner er i gang.

Forbord får seg en god latter når folk blir så engasjerte at de ser seg nødt til å kommentere at han har blitt observert med fotoapparatet sitt.

- Jeg var nylig på reportasjetur i retning ut av Mo i Rana, jeg vil ikke si eksakt hvilken, da jeg stoppet og tok bilde langs veien som jeg ofte gjør. Etterpå traff jeg en person som sa: «Aha! Så du er ute og tar bilder til safarien?» Det kan hende, det kan ikke hende, sa jeg. Det er ikke så veldig uvanlig at sånt skjer.

Fotosafarien går over ni uker og publiseres på nett og i papir alle dagene med papiravis. Noe som vil si mandag, onsdag, torsdag og fredag.

Dersom det hersker usikkerhet rundt skrivemåten til et sted, presiserer Arne Forbord at han da benytter seg av Statens Kartverks skrivemåte.

- Målet er å ha det artig om sommeren. Kanskje var det litt enkelt i starten, kanskje kommer det noen vanskelige, kanskje ikke. For min del er det enda vanskeligere nå enn før da folk kan reise fra stua si. De googler og finner bilder av de fleste steder.

Selv om årets løsningssetning tradisjonen tro består av 36 bokstaver, og da nødvendigvis 36 bilder, kan Forbord forsikre om at arkivet hans fortsatt er stort.

- Om du skulle bomme på noe er det lov å fortsette og sende inn svar, for selv om du ikke kan vinne hovedpremien dersom noe er feil, er du uansett med i trekningen om flaxlodd. Og da kan du vinne 1 million kroner dersom du har flaks. Det kan du reise enda lengre med, sier Arne Forbord, evig optimist.

Her kan du se de tre Fotosafariene som allerede er publisert i år: