Gå til sidens hovedinnhold

Friidrettsklubben jubler for pengestøtte fra Rana Blad: – Utøverne våre får konkurrere med godkjente tider på hjemmebane

Med 50.000 kroner fra Rana Blad, er Rana FIK godt på vei til å få råd til nytt tidtakerutstyr.

I år som i fjor deler Rana Blad ut 300.000 kroner til lokale lag, foreninger og organisasjoner. Fire idrettslag får penger, deriblant friidrettsklubben.

Og det er viktige penger for en klubb som opplever stort oppsving i medlemsmassen.

– For det første har vi ikke kunne kjøre noen stevner eller banecuper på flere år, ikke minst på grunn av et dårlig dekke. Nå blir det renset i starten av juli og vil gi levelige forhold i lokale stevner og cuper. Vi er veldig spente på hvor bra det blir.

Trådløst system

– Men det som virkelig kan utløse at vi kommer i gang med konkurranser igjen, er et nytt og trådløst tidtakersystem. Det vi har brukt tilhører Rana kommune og er over 20 år gammelt, opplyser leder i klubben, Yngve Ånonli.

Med 50.000 kroner fra Rana Blad er klubben godt på vei til å kunne ta investeringen i løpet av sesongen.

– Utstyret koster om lag 200.000 kroner. Da håper vi på støtte fra en stiftelse, samt at klubben selv skal finansiere resten – og da gjennom dugnader, opplyser en storfornøyd Ånonli, som venter svar på den andre søknaden rundt månedsskiftet.

For en håndfull år siden lå klubben med brukket rygg og laber aktivitet. I dag er det full rulle på treningene. Og med ei nystartet rekruttgruppe kryr det formelig av smårollinger og ungdom på treningsfeltet på Sagbakken Stadion denne mandagskvelden. Og nå er klubben i gang med å skolere 10 nye trenere.

Har skjedd mye

– Det har skjedd utrolig mye. Derfor er det litt trist at vi ikke kan arrangere stevner der utøverne får godkjente tider. Det er konkurransene du trener for, påpeker Ånonli.

– Vi har kunnet arrangere mindre stevner lokalt, men ikke med godkjente digitale tider. Et nytt tidtakerutstyr vil forenkle arrangement med løp på bane. Utøverne våre vil kunne konkurrere med godkjente tider på hjemmebane, og slipper å reise i like stor grad som tidligere, sier han.

I det andre året med korona og begrenset stevnevirksomhet, har friidrettsklubbene på Helgeland gått sammen om å arrangere et helt nytt friidrettsstevne i regionen. Den 20. juni skal lagene sammen arrangere Helgelandslekene på Kippermoen i Mosjøen.

Lagene som samarbeider er Hattfjelldal IL, Mosjøen IL, Sømna IL, Sandnessjøen IL, Herøy IL, IL Stålkameratene og Rana Friidrettsklubb.

– Det er primært et ungdomsstevne der alle fra seks til 19 år kan delta. Det blir viktig når vi ikke kan reise verken på Steinkjerlekene eller Narviklekene i år. Bare Bodølekene står på programmet foruten Helgelandslekene, sier Yngve Ånonli.

Tildelingen

Flere idrettslag har søkt om støtte og fire lag får penger fra Rana Blad og Amedia.

Rana FIK får 50.000, Korgen IL 25.000, Mo skytterlag 25.000 og Dunderlandsdalen skytterlag 25.000 kroner.


Kommentarer til denne saken