Reidar har brukt friluftslivet for å komme seg ut av rusproblemer. Nå har han fått pris

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Polarsirkelen friluftsråd har i år besluttet å dele ut prisen for Årets friluftsentusiast til Reidar Ystenes.

Ystenes var en av seks nominerte til årets pris, og var nominert av Iren Marie Owe Soleng.

I begrunnelsen for nominasjonen står det blant annet:

Reidar har brukt friluftsliv og turer i skog og mark som et aktivt hjelpemiddel for å komme seg ut av et over 20 år langt liv med psykiske helseutfordringer og rusproblemer.

Selvmedisinering ved hjelp av rus ble erstattet med en ny «rus» - en enorm glede og mestring over å være ute i frisk luft og oppleve alle de syns- og hørselsinntrykkene det gav han og ikke minst det å bli å bli glad i skog, mark og fjell.

Samtidig med dette opplevde han også å mestre det å bruke kroppen sin og en tydelig fysisk helsegevinst.

«Ti på topp» turene i Rana ble et naturlig mål, og disse ble nådd med glans over kort tid.

Reidar har gjennom sitt medlemskap i Bakeribygget vært en viktig motivator for også å oppfordre andre til å bli med ut på tur. Han er med på å sette opp turer som passer både for de som ikke greier å gå så langt og også litt mer utfordrende turer for de som ønsker å presse seg litt mer.

Reidar har ved flere anledninger hatt foredrag på Bakeribygget hvor han blant annet har delt av sine erfaringer og opplevelser rundt det å bruke kroppen sin aktivt ute i friluft og hva det har gjort med han etter år med rus og psykiske problemer.

Reidar er aktiv ute i friluft tre-fire ganger hver uke.

Prisen vil bli utdelt i kommunestyremøtet i Rana 11.desember. I etterkant av dette blir det en enkel tilstelning på Bakeribygge

Artikkeltags