Falt ned trappa, brakk armen og fikk hederspris

Overrasket:  Jeg ante ingenting! sier Lillian Silfvenius som fikk årets Hederspris under Årets Frisør 2015. Foto: Siv Tone Valrygg

Overrasket: Jeg ante ingenting! sier Lillian Silfvenius som fikk årets Hederspris under Årets Frisør 2015. Foto: Siv Tone Valrygg

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lillian Silfvenius skulle bare en tur på  toalettet under prisutdelingen, men ramlet ned trappa og brakk armen. Så ble navnet hennes ropt opp fra scenen.

Arrangementet Årets Frisør 2015 i Oslo er et årlig høydepunkt for Lillian Silfvenius fra Zikk Zaks Frisør. I år var intet unntak, men festen ble ikke som forventet på noe sett.

Brakk armen

I en lang marmortrapp ramlet hun og brakk armen. Imens gikk prisutdelingen sin planlagte gang like overfor henne på Oslo Plaza.

- Min kollega Siv Tone Valrygg visste om prisen på forhånd uten at jeg ante noe som helst, men så var litt uheldig skjønner du, sier Silfvenius og tar en pause.

- Det var et stort arrangement med 1.000 mennesker og blant annet Anne Rimmen som konferansier, det er nesten som Gullruten og alle disse store arrangementene.

- Vi hadde begynt å spise da jeg måtte på toalettet. Jeg hadde drukket litt champagne på vorspielet og hadde på meg nye høyhælte sko da jeg skulle ned den lange marmortrappa, og så slo jeg foten under meg og ramlet og brakk armen.

- Jeg kom meg på toalettet og var helt i sjokk. At det gikk an! Jeg skjønte at armen var brekt og Siv Tone ble en enormt pliktoppfyllende sykepleier for meg. Hun insisterte på å hente en ekstra sterk paracet til meg, hun fiksa en ispose og pakket den rundt armen som begynte å hovne opp. Hun stelte og styrte og serverte enda mer vin.

Gjorde alt

Valrygg visste ikke eksakt når prisen skulle deles ut og gjorde alt for å beholde sin kollega ved bordet.

- Hun skar også opp maten min så jeg fikk spist og så kom dette da. Utdelingen.

- Hun snudde seg mot meg og spurte hvem jeg trodde kom til å vinne, og jeg sa: «Nei, det må nå vel være en eller annen gamling», gjenforteller hun og bryter ut i latter. Det var så fjernt fra meg at jeg skulle får en sånn pris at jeg hørte ikke etter engang da de sa navnet mitt.

«Det er du, det er du som har vunnet prisen!»

- Siv Tone flekket av meg isposen, og jeg sa ikke et pip til noen om hva som hadde skjedd, men holdt takketale, smilte og var med på festen. Det var ikke så mye å få gjort den natta, så jeg dro ikke til legen før søndag morgen, sier Silfvenius.

Konstatert brudd

Der ble det konstatert brudd.

- Jeg spurte om de ikke hadde en trendy gips å gi meg, og så dro de fram en i lilla, sier hun og ler.

- Så nå har jeg en lekker gips på armen.

I juryens begrunnelse heter det: «Vedkommende har vært godt synlig som en sann og engasjert ambassadør for faget gjennom mange år. Kandidaten har vært med på å starte og lede det lokale lauget, og hatt ulike tillitsverv både i NFVB og NHO i mange perioder. Som frisør har hun vært dedikert til de franske motelinjer. Som president i Haute Coiffure Francaise seksjon Norge i 14 år, har hun formidlet frisørkunst på høyt nivå. Hun er en sann eksponent for skjønnhet. Hedersprisen 2015 går til frisørambassadøren fra nord».

Artikkeltags