Gå til sidens hovedinnhold

Frivilligfesten og utdeling av frivilligprisen må vente. Det betyr at du ennå har tid til å foreslå hvem du mener fortjener heder og ære

– Koronasituasjonen med stigende smittetall generelt i samfunnet, og mange som gir uttrykk for at de er skeptiske til sosiale sammenkomster før de har fått den tredje vaksinedosen, er årsaken til at vi venter med festen.

Det sier konstituert daglig leder i Frivilligsentralen, Tor Arne Rasmussen, til Rana Blad.

Selv om Rasmussen gjerne skulle feiret frivilligheten i tilknytning til FNs dag for frivillig arbeid 5. desember, så er det ingen dårlig erstatning å starte Frivillighetens år 2022 med en fest for alle de frivillige som stiller opp for andre, år etter år.

– Markeringen tar vi på Mo samfunnshus i slutten av januar. Det blir samtidig en feiring av Rana Frivilligsentral som fyller 30 år. I den forbindelse vil frivilligprisen for 2021 også deles ut, sier Rasmussen.

Det positive med utsettelsen er at folk nå får bedre tid til å sende inn forslag på kandidater som fortjener en pris for tida og innsatsen de frivillig legger ned for at andre skal få det bedre.

Les også

Tor Anders stepper inn som daglig leder for Rana Frivilligsentral, når May-Lis tar permisjon

– Vi utvider fristen for å komme med kandidater, til fredag 14. januar. Jeg er sikker på at du kjenner en eller flere som fortjener heder og ære. Det kan være privatpersoner, lag og/eller foreninger som gjør en verdifull innsats for andre, sier Tor Anders Rasmussen.

– Vi håper på riktig mange begrunnede forslag om hvorfor akkurat din kandidat fortjener prisen. For ordens skyld understreker vi at dette gjelder frivillig innsats som gjøres i hele Rana kommune, på alle områder, supplerer styreleder i Frivilligsentralen, Kirsti Nielsen.

Les også

Ordfører Waage: - Mange hundre mennesker har fått oppleve Olaug sitt engasjement i frivilligheten. Hun er årets Frivillig 2020

Forslag kan sendes på e-post, ringes inn på telefon, eller det er mulig å komme innom Rana Frivilligsentral i Sørlandsveien, i åpningstida.

– Frivilligsentralen er også på Facebook og det kan sendes inn forslag på navn i innboks der. Vi vil gjerne ha en begrunnelse på hvorfor du eller dere mener akkurat denne kandidaten fortjener en pris i år. Frivilligsentralen har også egen hjemmeside der du kan finne mer informasjon.

Les også

Leksehjelpere fikk Frivilligprisen: – Hyggelig å bli satt pris på

Frivilligprisen har vært delt ut i Rana siden 1993. Det synlige beviset er et bilde signert Anne Gundersen.

Kommentarer til denne saken