I år som før blir det julaften for de som ikke har noen å feire sammen med. Frivilligsentralen inviterer, og vertskap på Møteplassen blir Kirsti Nielsen og Mary Ann Dahl.

– Vi tar feiringa tilbake til røttene, til det den begynte med. Invitasjonen går til de ensomme og de som ikke har et nettverk å lage sin egen norske jul sammen med, sier daglig leder i Frivilligsentralen, Stein E. Hovind.

Etter ti år som primus motor for julaftensfeiring for andre, ser han fram til å være sammen med familien sin i år.

Nå tar vi en pust i bakken og inviterer til jul på Møteplassen igjen

Stein E. Hovind, daglig leder Rana Frivilligsentral

– Arrangementet hadde fine stemningsfulle lokaler på Bakeribygget i flere år, og det ble fine møter mellom mennesker der. Men det vokste seg etterhvert til å bli større og noe annet enn utgangspunktet var. Nå tar vi en pust i bakken og inviterer til Møteplassen, sier Hovind.

Kirsti Nielsen er styreleder i Frivilligsentralen og Mary Ann Dahl nestleder. De gleder seg til å ta imot gjestene som melder seg, og til å feire julaften sammen med nye venner.

- Det blir pinnekjøtt og ribbe, med tilbehør og selvfølgelig dessert. Kaffe og kaker også, som seg hør og bør på julaften. Vi har gode støttespillere som sørger for nok å spise og drikke, som årene før. Og det blir gaver under treet, sier Kirsti Nielsen.

Nytt i år er at det ikke blir lagt ut lister. All påmelding skjer direkte til Frivilligsentralen, på telefon, epost eller oppmøte.

– Det er behov for frivillige på julaften i tillegg til Kirsti og meg. De som har lyst til å stille opp for seg selv og andre denne dagen, må melde seg. Vi tar imot med stor takk, sier Mary Ann Dahl.

Vertskapet er førstereis på denne typen julefeiring, men bygger på Stein E. Hovinds kompetanse.

- Vi skal gjøre vårt for at det skal bli en trivelig julaften for oss som er til stede, sier de.

3. juledag blir det arrangert julelunsj på dagsenteret til Frelsesarmeen, tradisjonen tro i samarbeid med Frivilligsentralen. – De som ikke er vant til å feire tradisjonell jul og har familie rundt seg, er velkommen hit. Det er for alle, og uten påmelding, sier Stein E. Hovind.

Fakta

  • Frivilligsentralen i Rana inviterer ensomme som ikke har noen å lage norsk julaften med, til Møteplassen.
  • Det er direkte påmelding til sentralen, og plass til cirka 50 personer.
  • Fristen for å melde seg på er 19. desember.
  • Sparebanken Nord-Norge har opprettet en spleis for de som vil bidra til en fin jul for andre.