Gå til sidens hovedinnhold

FrP vil ha gratis ferge: – Svært viktig for folk som er avhengig av å pendle

Fremskrittspartiet vil gjøre alle fergereiser gratis. Partiet foreslår umiddelbar halvering av prisen.

– Vi ønsker at fergene skal være en del av veien og gratis for alle enten det er riksvei- eller fylkesveisamband, sier Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug i en pressemelding.

Hun har ledet programkomiteen i Fremskrittspartiet, som går inn for at det skal bli gratis å reise med ferge.

– Forslaget er svært viktig for folk som er avhengig av å pendle med ferge i hverdagen. Tenk også hvor viktig det er for næringslivet som i stedet for å punge ut enorme summer til å betale fergebilletter i stedet kan bruke pengene til å reinvestere i egen bedrift, sier Listhaug.

Allerede i forbindelse med behandlingen av den neste krisepakken i Stortinget vil Fremskrittspartiet foreslå å halvere prisen.

– Det er svært viktig for folk som sliter med økonomien under pandemien. Halv pris på fergene vil slå positivt ut for folk flest og næringslivet. Vi kommer til å fremme forslag om at takstene på både riks- og fylkesveisamband skal halveres med umiddelbar virkning, sier Listhaug.

Les også

Bjørnar og Jonas vil halvere ferjeprisene langs hele kysten: – Dette er et eksempel på rettferdig klimapolitikk. Vi kan ikke velte regninga over på vanlige folk

Les også

Kystordførere jubler etter Ap-forslag: – Dette er tydelig distriktspolitikk

Kommentarer til denne saken