Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen vil at Helgelandspendelen fortsatt skal ligge i Træna, i det minste i noen måneder til

Det er av en pressemelding fra Nordland Fylkeskommune det fremgår at Helgelandspendelsen fortsatt skal ha liggested på Træna enda noen måneder.

Etter en høst der operatør har hatt utfordringer med å drifte Helgelandspendelen i henhold til ruteplanen, er det behov for å gjøre mindre justeringer for å sikre en mer stabil drift i sambandet, heter det i pressemeldingen.

– Samtidig har vi bedt Lurøy og Træna kommune om å komme med konkrete innspill og ruteforslag for Helgelandependelen, fergerutene i området og lokalbåtene i de to kommunene. Arbeidet har vært omfattende og vi rekker ikke å gjennomføre endringene til 1. februar som tidligere forespeilet, uttaler fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen.

En av konsekvensene er at man viderefører liggested for sambandet på Husøy i Træna. Dette fordi man anser det som lite hensiktsmessig å flytte liggested for bare to måneder. Liggested skal egentlig være på Lovund i vintermånedene november til og med mars, og på Træna i sommerhalvåret.

Videre innføres det signallanløp på Lovund og Sleneset på avgangene fra Træna 1305 og 1840, samt at Selvær får korrespondanse til og fra alle ankomster og avganger på Husøy med båtruten Træna lokal.

– Formiddagsturene mandag, tirsdag og torsdag innstilles i henhold til planen for ordinær vinterrute, fordi disse turene henger sammen med liggested på Lovund, uttaler Bentzen.

Kommentarer til denne saken