Gaia Salmon, Eyvi og Total Betong har signert avtale for utvikling av matfiskanlegget som er planlagt på Galtneset, Træna, skriver aktørene i en pressemelding.

Gaia Salmon skal utvikle landbasert lakseoppdrett på Træna. Anlegget skal ha en kapasitet på 7 200 tonn matfisk med en planlagt byggestart første kvartal 2022

Bjarne Bjørkan er daglig leder i Gaia Salmon. Bjørkan er svært fornøyd med å få Eyvi og Total Betong med på laget:

– Eyvi og Total Betong er ledende i verden når det gjelder erfaring og kompetanse til å bygge effektive, bærekraftige matfisk anlegg. Dette har de demonstrert gjennom mange og suksessrike leveranser til oppdrettsnæringen». Bjørkan understreker videre at Eyvi og Total betong har unik kompetanse på fiskevelferd, bærekraft og teknologi: «dette samarbeidet vil gjøre oss til et fyrtårn for framtidens matfiskproduksjon – dette anlegget vil vise veien framover mot det grønne skiftet, står det i pressemeldingen.

Heidi Kyvik er daglig leder i Eyvi.

– Eyvi er veldig stolte og fornøyde av å bli valgt til leverandør til dette prosjektet. Træna er en unik lokasjon, med en spennende historie, å få være med på å definere framtidens bærekraftige matfisk produksjon her, er en fantastisk mulighet for oss som teknologi leverandør, sier hun i pressemeldingen.

- Vi finner prosjektet spesielt spennende da selskapet har seriøse eiere og administrasjon med betydelig prosjekt- og oppdrettskompetanse samt et ufravikelig mål om maksimal dyrevelferd og bærekrafts profil i prosjektet. Det å ta fram et kvalitetsprodukt med fokus på fiskehelse og miljø samsvarer veldig godt med fundamentet Eyvi er bygd på, står det i pressemeldingen.

Eyvi sin satsing på «in-house» prosjekteringskompetanse kombinert med en samarbeidsmodell som går langt forbi et tradisjonelt kunde/leverandør forhold, er framtidens måte å jobbe sammen på.

Total Betong har spisskompetanse på bygg og prosess innen RAS-anlegg. Sammen med Eyvi designer, prosjekter og skreddersyr Total Betong landbaserte oppdrettsanlegg.

– Vi er veldig glade og fornøyde med å bli med på laget til Gaia Salmon, sier daglig leder Kurt Helland i Total Betong

Helland peker også på viktigheten av samarbeid:

– Dette viser at synergien ved å sette sammen kompetanser gir en merverdi som langt overstiger verdien av enkeltselskapene. Dette blir et prosjekt som vil sette spor både nasjonalt og internasjonalt, står det i pressemeldingen.

– I Gaia Salmon bygger vi stein på stein for realisering av dette prosjektet. Eyvi og Total Betongs unike kompetanse gir oss den robusthet og trygghet vi søker. Dette er en viktig milepæl for oss i realiseringen av matfisk anlegget vårt på Træna, sier Roald Dolmen, Styreformann i Gaia Salmon, i pressemeldingen.