Gå til sidens hovedinnhold

Går for å beholde alle brannmannskapene i Rana samt opprettholde dagens bedredskap

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er i en pressemelding Rana Arbeiderparti og Rana SV melder at de ikke vil gå inn for minimumsbemanning i brannvesenet. Som en følge blir det da heller ingen oppsigelser av brannmannskap og dagens beredskap opprettholdes.

Norconsults Risiko – og sårbarhetsanalyse for Brann og redning i Rana kommune er nå ferdig og skal behandles i formannskapet førstkommende tirsdag.

Analysen avdekker at det blir for sårbart og risikoen for høy, til at man kan legge seg på minimum bemanning. Kompleksiteten og Ranas store arealer gjør at Norconsult anbefaler i sin rapport at bemanningen bør opprettholdes utover minstekravet.

- I Rådmannens innstilling punkt 2, foreslås det å gjennomføre ei minimums bemanning på 5 personer pr. vaktlag. På bakgrunn av ROS-analysen kan vi ikke støtte det, uttaler gruppeleder i Arbeiderpartiet, Jan Erik Arnøy og gruppeleder i SV, Hilde Rønningsen, og fortsetter:

- Vi mener at det bør fortsatt være 6 personer pr. vaktlag. Vi ønsker heller ikke å utdanne egne mannskaper på deltidsnivå. Dette hører etter vår mening fortiden til. Vi har sagt det før og sier det igjen: Folk i Rana skal kunne sove trygt om natta.

Les også

ROS-analysen etter brann-kuttene er klar: - Dersom en organiserer dette på en slik måte at hvert vaktlag kun består av de fem personene som utgjør vaktlaget kan det være svært sårbart

Les også

Politikere om brann-kuttene: – Det at brannsjefen ikke har vært direkte involvert i arbeidet, alarmerer meg

 

Kommentarer til denne saken