– Det du gjør betyr veldig mye for oss, sa gatelagets Simen Bang da laget hyllet treneren.

Rett før tirsdagens trening på Sagbakken Stadion gjorde et par av gatelagets spillere i stand dagens overraskelse. Bak tribunen stod Kristine Karlsen Abrahamsen og Simen Bang klar med blomster og kake.

Takket for innsatsen

Ute på kunstgresset gjorde trener Roar Øverås seg klar til å lede ei ny trening, den første etter gatelagets deltakelse i ei turnering i Trondheim sist uke.

Det var her Kristine og flere fant ut at det var på tide å hedre treneren, han som har stått last og brast med dem siden starten av satsingen.

– Det betyr så mye for oss å ha dette tilbudet. Og vi vet hvor mye tid Roar bruker på dette på frivillig basis. Jeg og et par andre satt i lobbyen på hotellet Trondheim og fant ut at det var på tide å takke, sier Kristine.

Og det var en mildt sagt forfjamset Roar Øverås som så de to komme gående med kake og blomster. Da han skjønte hva som var på gang kom tårene sprettende.

– Du bruker så mye av fritida di på oss. Dette er veldig fortjent, sa Kristine og Simen da de overrakte gaven.

Rundt stod resten av laget, like takknemlige - og smårørt. De delte spontant ut mange klemmer etter overrekkelsen.

– Jeg er veldig takknemlig. Jeg blir ikke mindre entusiastisk etter dette, sa en rørt Øverås.

– Det er en fantastisk gjeng jeg trener, ærlige og gjennomført flotte mennesker. Ikke rart jeg er blitt så glade i dem, sier Øverås, som fortsatt må av og på med brillene for å tørke tårevåte øyne.

Gatelaget til Rana FK stakk av med den gjeveste prisen: – Vi er enormt stolt. Hele apparatet har stått med litt ståpels i dag

Vet hva de sliter med

Etter hvert overtar smilet mer og mer.

– Macho-Øverås forsvant som dugg for solen. Det var en emosjonell opplevelse, medgir han.

Han vet hva de som er med på gatelaget ofte sliter med i det daglige, enten det er rus eller psykiatri, men at det er mulig å hjelpe dem til et bedre liv.

– Det er fint å se at de åpner seg om bakgrunnen for uføret de her havnet i. For mange er det er en prestasjon i seg selv bare å komme på trening. Da er det spesielt godt å få ei slik tilbakemelding fra dem det gjelder, sier Roar Øverås.