TUFF ENUFFS nyeste satsing er en solokonsert med Bjørn Berge. Onsdag 12. mai gjester han nemlig Byscena i Mo i Rana.

– Vi er stolte av å få et av landets mest kjente bluesartister opp hit, helt fra Haugesund, sier Frank Marstokk.

Bjørn Berge, som er aktuell med albumet «Heavy Gauge», er ikke alltid like lett å sette i bås. Berge blander lett ulike musikksjangere som folk, rock, jazz og blues på konsertene sine, og har et heftig gitarspill på menyen.

Med flere internasjonale festivaler bak seg, deriblant Roskilde (DK), Cisco Ottawa Bluesfest (CAN), Versailles Jazzfestival (FR), Basel Guitarfestival (CH) og Arezzo Wave Love Festival (IT), har Berge opparbeidet seg et solid rykte som liveartist.

– Når en går på en konsert med Bjørn Berge, vet du at det blir heftig, hardt, mykt og gøy. Her får vi servert både rock, funk, ballader, blues og good time music, og en og annen morsom historie, heter det i en pressemelding.

Så langt i karrieren har Berge gitt ut 13 studioalbum og ett live-album, og blant annet mottatt to spellemannspriser. Mens forrige utgivelse fra 2019, Who Else, var elektrisk, er artistens nyeste album akustisk og inneholder kun originalt materiale.

Stort sett framfører han selvskreven musikk, men Berge er også kjent for å levere egne tolkninger av artister som Red Hot Chulli peppers, motorhead, Kylie Minogue og Joni Mitchell.