Det latterlig våte sommerværet i juli og august tok en liten pause i går, før det fine været bikket over og endte opp i lyn og torden i går kveld.

Også i dag er det uvær på vei.

Yrs meteorologer melder om gult farevarsel for lyn, torden og styrtregn i Nordland. Gult nivå representerer moderat fare.

– Fra tirsdag ettermiddag til natt til onsdag er det fare for tordenvær med mye lyn i Nordland og deler av Trøndelag. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet. Lynaktiviteten starter lengst sør og flytter seg nordover. Noen steder vil ikke få tordenvær.

Det anbefales å holde seg oppdatert på lyn.met.no.

Dette er anbefalingene: Koble fra elektriske apparater. Tilpass farten etter kjøreforholdene. Søk ly. Unngå åpne sletter og store trær. Ikke svøm eller bade.

Som en konsekvens kan det bli lokalt kraftige regnbyger, fare for skade på objekter som følge av lynnedslag, strømforsyningen og tv/internett kan bli påvirket.

Samtidig varsles det om fare for styrtregn gult nivå i Nordland.

Fra tirsdag ettermiddag til tidlig morgen onsdag er det ventet kraftige regnbyger. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15 mm/1t.