Offisiell åpning av nytt uteområde ved Grønsvik kystfort: - Vi opplever mange flere besøkende

Grønsvik kystfort langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Oppgradering av uteareale med parkeringsplasser og stier. 
***Intern dokumentasjon. Tilstandsrapport pr 27. juni 2019***

Foto: Lars Grimsby, Statens vegvesen

Grønsvik kystfort langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Oppgradering av uteareale med parkeringsplasser og stier. ***Intern dokumentasjon. Tilstandsrapport pr 27. juni 2019*** Foto: Lars Grimsby, Statens vegvesen Foto:

DEL

Lørdag 28. september inviterer Statens vegvesen og Helgeland Museum til åpning av den nyerasteplassen ved Grønsvik kystfort. Ordfører Carl Einar Isachsen i Lurøy kommune står for den offisielle åpningen. Grønsvik kystfort ligger i Lurøy kommune med flott utsikt mot Helgelands øyrike., står det i en pressemelding.

Fortet dekker et område på ca 87000 m2 og består av en rekke kanonstillinger, bunkere, fjellanlegg, nærforsvarsstillinger og brakker. Nå er adkomsten til museet oppgradert. Med nye møbler, større parkering og en trivelig rasteplass kan Grønsvik kystfort igjen ønske reisende velkommen.

-Oppgraderingen har løftet uteområdet rundt museumsbygget og gjort museet til en meget attraktiv plass. Vi opplever mange flere besøkende og tidvis er den nye parkeringsplassen sprengt, sier Ragnar Selnes, avdelingsleder i Helgeland Museum.

Området er tilrettelagt med gangstier og skilting. Den vakre kystnaturen byr på flotte opplevelser og skaper sammenmed museet, fortet og uteplassen en flott ramme rundt det historiske bakteppe som denne attraksjonen representerer.

- Med et utydelig uteområde og inngangsparti var det slik at turister og forbipasserende stilte seg undrende til hva slags plass dette var. Med ny adkomst til museumsanlegget får besøkende bedre tilgang til både historien, de fysiske installasjonene på fortet og den flotte naturen området har å by på, sier Selnes, som ønsker enda flere velkommen til Grønsvik kystfort.

Prosjektet er tegnet av landskapsarkitekt Inge Dahlman, Asplan Viak AS . Entreprenør er Tangen uteanlegg AS fra Mo i Rana.

Artikkeltags