Gå til sidens hovedinnhold

Kristian og Jon-Magnus samlet med glede inn for elever i verden som ikke har det som dem

Artikkelen er over 3 år gammel

Guttene fra klasse 6A på Gruben skole gikk sammen på sin rode for innsamling til årets TV-aksjon. Pengene går til UNICEF og organisasjonens arbeid for barns mulighet til utdanning i områder hvor krig og konflikt er en trussel for liv og framtid.

- Det gir meg en glad følelse å kunne hjelpe andre som ikke har de mulighetene jeg og vi har, sier Kristian Furuheim.

Han og Jon-Magnus Ås Kvitnes var to av 70 elever på Gruben barneskole som gikk årets viktigste søndagstur.

Giverglede

De ringte og banket på, og syns folk var snille og flinke til å gi. På rundturen var det omtrent halvparten som var borte. Hos dem klistret Jon-Magnus og Kristian opp lapper med informasjon om blant annet muligheten for å vippse i etterkant.

- Det var kun én som sa nei, sier Jon-Magnus.

De 70 elevene fra 6. og 7. klasse hadde med seg 60 bøsser, og når alle var ferdige var det kun ei bøsse som ikke var brukt.

Som alltid er innsamlingen til TV-aksjonen fordelt i Rana etter skolekretsene, og Gruben er den største.

Gledelig på Gruben

Innsamlingsgeneral i Rana, Stein Erik Hovind og resten av aksjonskomiteen startet dagen i 12-tiden, og rett før klokka 18.30 var det kun to av 11 kretser som ikke hadde levert bøssene på tellesentralen hos DNB.

- Det er veldig bra. Tidligere har vi sittet her til halv 9 på kvelden og ventet, sier Hovind.

Hovind krysser av og noterer tidspunkt for når de ulike skolene leverer, og har full kontroll på innsamlingen.

Han får gode tilbakemeldinger fra de som har vært ute og ringt på dører, og er veldig fornøyd med at det fra Gruben krets kun var ei bøsse som ikke ble brukt. Tidligere har det vært langt flere tomme bøsser derfra.

- Veldig gledelig, av flere årsaker, sier Hovind og sikter til den siste tiden hvor det har vært bråk og ugagn på Gruben.

- TV-aksjonen brukes også i læringen, de har hvert år et opplegg knyttet til aksjonen. En sånn innsamlingsaksjon er god læring i dugnadsånd, mener Hovind, som syns det er positivt at elever og foreldre har gått sammen.

 

Tellekorpset

Hos DNB sitter de frivillige og bunter sammen sedler. Ryktene om papirpengenes død ser ut å være annet enn rykter forløpig, der bordet fylles av seddelbunter.

Blant de fem tellerne er det også en sunnmøring, Anne Sofie Urke, og da skulle vel pengene være i gode hender.

- Ja, kanskje de vokser også, sier Urke og flirer.

 

Kommentarer til denne saken