Bak NHG (Northern Hospitality Group) står Haaland Holding, som også har en eierandel i Clarion Collection Hotel Helma.

Når Haaland Holding nå satser på et stadig mer attraktivt og voksende reiselivsmarked i regionen, forklarer konsernsjef Espen Haaland det med at Helma altså ga mersmak. Fra før står Haaland Holding støtt i eiendomsmarkedet, og som en totalteknisk entreprenør.

Og selv om reiseliv og turisme ligger et godt stykke unna disse satsingsområdene, er konsernsjefen overbevist om at Haaland vil lykkes også med ei særskilt satsing mot reiseliv og turisme. Og særlig fordi Rune Devig Andreassen, med sin solide kompetanse, er førstemann om bord, og den som skal ta den nye Haaland-skuta ut på enda et spennende seilas.

– Rune er en perfekt match for oss og kommer til å passe godt inn i Haaland-systemet. Han har de samme kjerneverdiene som oss, for han er seriøs, positiv og løsningsorientert, sier Haaland om sin nye ansatte til det som altså blir et helt nytt satsingsområde for det tradisjonsrike Rana-firmaet.

Fortsetter i Rana FK

Og dermed mønstrer Devig Andreassen av på Scandic Meyergården. Der har han vært salgssjef de siste seks og et halvt årene. Men selv om han nå skal stå for oppbygginga av NHG, skal han fortsette i jobben som daglig leder i Rana Fotballklubb.

– Dermed er jeg sikret 200 prosent jobb. Minst, ler Devig Andreassen som gleder seg til å komme i gang for fullt som daglig leder i NHG.

‑ Dette er skikkelig spennende, og da jeg fikk tilbudet om å være med å utvikle reiseliv og turisme på Helgeland sammen med Espen & co måtte jeg bare takke ja, sier han.

Espen Haaland er meget godt fornøyd med å ha fått Devig Andreassen med på laget, og de ser begge fram til å skulle bygge opp nye og spennende tilbud i hele regionen. De er også begge opptatte av å se Helgeland under ett, med tanke på hvilke utviklingsmuligheter som finnes her.

Forventer flyplass

I tillegg til at Haaland Holding gjennom sin eierpost i Helma har hatt en viss befatning med reiseliv, trekker Espen Haaland også fram at de allerede har ei ferdigregulert tomt til et hotell i sentrum. På spørsmål om hva realiseringa av storflyplassen betyr for lysten på ei ytterligere satsing på reiseliv, svarer konsernsjefen dette:

– Vi forventer nå at flyplassen kommer. Et Helgeland med en storflyplass vil bety alt. Flyplassen vil bli avgjørende for reiselivet i hele regionen, og naturlig nok utslagsgivende for i hvilket tempo ting kan utvikles.

– Helgeland er et svært spennende reisemål og et meget attraktiv region. Det er jo rett og slett vanvittig flott her, sier han.

– Vi ser allerede på flere spennende turist- og opplevelsesprosjekter flere steder på Helgeland, sier Devig Andreassen, som foreløpig ikke vil være med konkret på hva dette dreier seg om.