Gå til sidens hovedinnhold

Hadde ikke veltet. Rana Blad beklager misforståelsen

- Å presentere noe som en nyhet, som viser seg ikke å være det, er selvsagt ikke bra. Her er det bare en ting å gjøre, og det er å legge seg fullstendig flat.

Det sier Marit Ulriksen, sjefredaktør i Rana Blad, etter at avisen for noen dager siden skrev om at en elektrisk rullestol hadde tippet over på Strandveien i Nesna som følge av en hullete og dårlig vedlikeholdt vei.

- Rullestolen hadde ikke tippet over, selv om den på bildet vi har brukt ligger over på siden. Bildet er en illustrasjon på hva som kunne komme til å skje på grunn av de krevende kjøreforholdene på veien. Dette dreier seg altså ikke om en reell velt, men noe som er ment som en illustrasjon for å få fram at oppleves ubehagelig å kjøre på veien i frykt for at noe som dette skulle kunne komme til å skje, sier Ulriksen.

- Det er selvsagt beklagelig at vi presenterer dette for noe annet enn det faktisk er, men det som er enda mer beklagelig er at vi i utgangspunktet var gjort oppmerksom på at dette var ment som en illustrasjon. I kommunikasjonen rundt dårlige kjøreforhold på den aktuelle veien, gikk vi glipp av dette viktige poenget. Dette skal selvsagt ikke skje, sier sjefredaktøren.

Les også

Frykter dette kan skje. Kommunen har ikke penger til vedlikehold

Les også

Da hullene ble for mange, og kommunen ikke kunne hjelpe, tok naboene saken i egne hender: – Det var nesten så vi krangla om lov til å sette spaden ned i grusdungene