Har du kjøpt slike linser til halloween? De kan gi deg livsvarige skader

DEL

Vi er i slutten av oktober, og det er rette tida for å kle seg ut. Mange kjører løpet fullt ut, og bruker både hårfarge, linser, og andre effekter, for å se mest mulig skummel ut på halloween. Men det kan ha store konsekvenser for din helse. Såkalte morolinser som gir deg spesiell effekt og farge på øynene, har blitt enormt populære de siste årene. Men nå skriver Din Side at bruken kan være svært farlig, dersom man ikke passer på.

— Det finnes flere risikoer ved bruk av morolinser. Det er nemlig ikke alle som har friske øyne eller kan bruke linser, noe man ikke nødvendigvis er klar over selv. Det bør man sjekke hos en optiker. I tillegg bør man være svært nøye på selve bruken av linsene. Gjør man det feil, risikerer man permanent øyeskade, forteller optiker Kristyane Rokling i Specsavers til Din Side.

Hun sier at man risikerer sår og rifter på hornhinnen. Dette kan igjen gi arrdannelse på veg.

- I tillegg kan bakterier gi infeksjon som både er smertefullt og skal gi permanente skader på hornhinnen. Linsene skal ut om man opplever ubehag, ruskfornemmelse, smerter, puss eller at øynene renner mye, legger hun til.

Hun anbefaler alle som ønsker å bruke morolinser om å tenke godt på hygienen.

- Det er svært kritisk at man vasker hendene med såpe før linsene skal tas inn og ut. Mange slurver med dette, noe som kan føre til infeksjon, og i verste fall permanente skader på øynene. Det kan også være lurt å ha med seg øyedroper for kontaktlinser, it ilfelle man blir tørr på øynene iløpet av kvelden.

Hun anbefaler også at man tar ut linsene før man legger seg.

Artikkeltags