Han ble så avskrekket allerede der at han nekter å ytre ordet bryllup nå flere år etter

Ikke alle brudeferdene er som den berømte i Hardanger. Og for journalist Lisa Ditlefsen har reseach gjort henne tvilende til hele ideen. Illustrasjon: Wikimedia Commons

Ikke alle brudeferdene er som den berømte i Hardanger. Og for journalist Lisa Ditlefsen har reseach gjort henne tvilende til hele ideen. Illustrasjon: Wikimedia Commons

Artikkelen er over 2 år gammel

Journalist Lisa Ditlefsen skriver om bryllup til besvær.

DEL

KE DET GÅR?

Etter å ha brukt en god del tid på å google bryllup, intervjue brudepar og snakke med presten, så skulle man kanskje tro at maset på han hjemme skulle blitt verre enn noensinne.

Jeg har gjort research på alt fra lokaler til blomsteroppsatser, til de minste detaljer på bryllupsbordet.

Jeg har lest om bryllupsplanleggere som tar opp mot 50.000 for å gjøre din store dag helt perfekt.

Og konklusjonen er at dette tør jeg ikke begi meg ut på. Multitaskeren og perfeksjonisten i meg skriker. Om jeg en vakker dag, ja for i barndomsdrømmene er det alltid den vakreste dagen med den største kjolen og hest med vogn sant, skal gifte meg, så vurderer jeg nå å skrive under papirene på tinghuset og gjøre det hele under radaren.

Stikke bort der i lunsjpausen og ta en matbit etterpå.

Nå skal det sies at det ikke ligger an til jeg skal å gå ned midtgangen med det første. Kort tid etter jeg ble kjæreste med min samboer, sa jeg noe sånt som at en forlovelsesring tradisjonelt skulle koste tre måneders lønn.

Han ble så avskrekket allerede der at han nekter å ytre ordet bryllup nå flere år etter.

Viste dere forresten at morgengaven tidligere ble gitt i form av penger til bruden som en slags livsforsikring, slik at hun skulle være sikret økonomisk om noe skulle tiltre brudgommen?

En ring til tre månedslønner og en sjekk i morgengave sier jeg selvfølgelig ikke nei takk til. 18 måneder med planlegging, ned på detaljnivå, derimot. På hvilket tidspunkt sluttet bryllupsdagen å handle om å stadfeste sin kjærlighet til hverandre, foran venner og familie, og til å handle om et blodslit av en planlegging?

Og konklusjonen er at dette tør jeg ikke begi meg ut på. Multitaskeren og perfeksjonisten i meg skriker

Jeg fant en nettside som anbefalte bruden å starte med å gå til frisøren ett år før vielsen, slik at håret var uten flisete tupper og fargen ble rett til den store dagen.

Det er til å bli matt av. Ja, jeg blir det altså, ikke håret.

Det er vel en grunn til at uttrykket «Bridezilla» er allment kjent i dagens samfunn. For hvem blir ikke gal av å være så perfekt?

Lisa Ditlefsen

Kulturleder i Rana Blad.