Det som er uverdig i denne saken er at redaktøren tydeligvis verken har gode nok kjennskaper til bakgrunnen for vedtaket

Trygdeoppgjøret: Robert Eriksson forhandlet frem er ikke godt nok for Frp's stortingspolitikere Foto: ANB

Trygdeoppgjøret: Robert Eriksson forhandlet frem er ikke godt nok for Frp's stortingspolitikere Foto: ANB

Artikkelen er over 5 år gammel

Skriver om uverdig dobbeltspill.

DEL

LESERBREVUverdig dobbeltspill skriver redaktøren i Rana Blad i dag 26.5.2015, med henvisning til Fremskrittspartiets stortingsgruppes innspill i pensjonsdebatten etter at det ble kjent at pensjonistene som den eneste gruppen i Norge får et minusoppgjør ved årets lønnsoppgjør.

Det som er uverdig i denne saken er at redaktøren tydeligvis verken har gode nok kjennskaper til bakgrunnen for vedtaket, eller de konstitusjonelle regler som gjelder i et demokrati, og på denne måten villeder leserne.

Synes redaktøren at Fremskrittspartiets stortingsgruppe, som eneste gruppe ikke skulle gjøre det som partiets landsstyre har bestemt? De andre partiene hevder hensynsløst at deres landsstyremøter har gitt dem fullmakt i både det ene og det andre. Dermed må de forholde seg til det. Selvsagt.

Hvorfor skulle ikke da FrP gjøre det samme? Det at Eriksson som statsråd må forholde seg til vedtak fattet i stortinget, uten støtte fra FrP, skal ikke sette en stopper for at FrP sin stortingsgruppe kan si sin mening. Fremskrittspartiet var det eneste partiet som stemte i mot å regulere pensjonistenes tillegg med 0,75 prosent fratrekk i det generelle lønnsoppgjøret i utgangspunktet.

Hva er så det uverdige i at Fremskrittspartiets stortingsgruppe protesterer mot pensjonsforliket, samtidig som de tilkjennegir at de kanskje ikke får flertall, siden de er de eneste som hele tiden har protestert mot underregulering av pensjonistene? “Hva ville ha skjedd dersom det mot formodning ble flertall for FrP-forslaget i Stortinget” spør redaktøren retorisk. Ja, hva ville skjedd da? Jo, da hadde pensjonistene fått et bedre oppgjør enn de fikk, såpass må man forlange at redaktøren forstår uten å måtte få det inn med teskje!

At redaktøren henviser til Aftenposten, er prisverdig. Men da må alt som er skrevet om saken komme frem, og ikke bare en ensidig kritikk av FrP. Aftenposten klarte nemlig å presentere flere meninger om samme sak. Såpass nyansert burde kanskje også redaktøren i Rana Blad være?

Veronica Pedersen

Ordførerkandidat Rana FrP

Hans Myrnes

2. Kandidat Rana FrP

At redaktøren henviser til Aftenposten, er prisverdig. Men da må alt som er skrevet om saken komme frem, og ikke bare en ensidig kritikk av FrP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags