Har du sett gaupespor? Da kan du kanskje tjene deg noen kroner

Spor etter familiegruppe av gaupe.

Spor etter familiegruppe av gaupe. Foto:

Nå er det gode sporforhold over store deler av fylket og høysesong for å lete etter spor av gaupefamilier.

DEL

På hjemmesiden til Fylkesmannen i Nordland oppfordrer de folk til å melde inn familiegrupper av gaupe. Dette honoreres med 3000 kroner. Vilkåret er at Statens naturoppsyn kan dokumentere observasjonen etter gjeldende regler.

– Vi håper at flest mulig melder fra om observasjoner av flere gauper i lag, enten det er spor eller eventuelle observasjoner, bilder eller film av dyr. Du kan raskt melde inn dette til den lokale rovviltkontakten i SNO eller via Skandobs, som er tilgjengelig både på internett eller via app på mobiltelefon, skriver de.

Registreringssesongen startet 1. oktober og avsluttes ved utgangen av februar hvert år fordi voksne dyr går sammen i paringstiden i mars og derfor feilaktig kan bli vurdert å være familiegrupper.

Det er allerede påvist familiegrupper i Hamarøy, Bodø, Saltdal og Rana. Både spor eller observasjoner fra nye områder og fra områder hvor det er kjente familiegrupper er viktige. Etter registreringssesongen bruker Rovdata disse dataene for å beregne hvor mange ulike gaupefamilier som er i fylket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken