Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett på makan!

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en kald og hustrig mai, kommer finværet over store deler av landet denne uka. Torsdag blir det opp mot 20 grader og sol i Trøndelag.

Den kalde lufta som har kommet fra nord de siste ukene, må vike for et svakt høytrykk sør i landet, skriver NRK.

– Vi kan ikke helt utelukke nedbør onsdag kveld i Rogaland og Vestland, men det blir forsvinnende lite om det kommer, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk institutt.

Det er meldt om mye sol, men temperaturene holder seg relativt lave. Onsdag forsterker lavtrykket seg, før temperaturene stiger torsdag.

Mot slutten av uka kommer det varmere luftmasser over hele landet, opplyser meteorologene.

Trøndelag ligger an til å få det varmest. Temperaturene kan enkelte steder i fylket komme opp mot 20 grader fredag. Flere steder i Sør-Norge ligger an til å få over 15 grader både torsdag og fredag. I Nord-Norge ligger det an til lavere temperaturer, men sol blir det over store deler av landsdelen.

Mai har vært kald over store deler av landet, og så sent som i helga kom det snø mange plasser. Mest kom det i Møre og Romsdal med lokalt over 30 centimeter nysnø i uka som gikk.

For nordre deler av Helgeland er det ventet fint vær hele uka, og nærmere ti grader tirsdag. Fra fredag kan man vente seg tosifret antall varmegrader for første gang på fryktelig lenge.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken