Hvert år blir alle fjerdeklassingene invitert til å delta i batterijakten der elevene lærer om miljøkonvekvensene ved elavfall. De samler husholdningsbatterier som gir mulighet til å vinne pengepremier.

Utskarpen barne- og ungdomsskole er en fådelt-skole som betyr at klassene er sammenslått på tvers av trinn. Når fjerde klasse ble invitert til å delta i batterijakten måtte de også melde på femte klasse.

Prosjektet startet mandag 12. april og pågår fram til 2. mai.

– Vi ser et samarbeid hos elevene som er helt «makalaust». Noen har i oppdrag å klippe teipstrimler mens andre setter teipbitene på batteriene. Så langt har klassen samlet inn 107 kg batterier og jobber på for å samle inn mer, sier kontaktlærer Lina Kristin Remhaug.

Hun sier at hvis noen i Utskarpen og omegn har husholdningsbatterier de ønsker å donere til klassen kan de legges i en pose utenfor hovedinngangen til skolen.

– Siden kampanjestart har elevene blitt mer observante på å se om de finner el-avfall ute i naturen, noe de også har funnet. De synes det er utrolig dumt at noen kaster batterier i naturen da de ikke hører hjemme der. De er også raske å sette voksne på plass dersom de får til svar at el-avfallet ikke blir sortert riktig, for det er jo veldig viktig å passe på jordkloden vår, sier Remhaug.

Ikke bare har prosjektet en stor miljøgevinst, det har også vært et fint og samlende prosjekt for klassemiljøet.

– Alle elevene jobber samlet og har ett felles mål om å samle mest mulig batteri, sier Remhaug.