[Helgelendingen] Det var rett før jul at Continental søkte etter 20 testførere fra hele Norge til deres nye nettserie Dekktesterne. Den tyske dekkprodusenten var på jakt etter folk som kunne gi tilbakemeldinger på dekkene fra hverdagslig kjøring, og som ønsket å by på seg selv foran kamera.

– Jeg er ikke så veldig bilinteressert, men jeg kjører mye bil og synes det så spennende ut med opplegget til Continental. Så jeg sendte inn en søknadsvideo og var heldig nok til å bli plukke ut, forteller Tor Espen forsmo som er i ferd med å flytte fra Hattfjelldal til Mosjøen.

Det første oppdraget for Tor Espen og de andre i realityserien var å reise til Östersund i Sverige for å teste vinterdekk i to dager.

– Det var utrolig lærerikt. Der fikk vi prøve forskjellige dekk, forskjellige biler og på variert underlag, sier Forsmo i en pressemelding.

Nå tester 35-åringen vinterdekk på sin dagligbil, og snart er det på tide å sette på sommerdekkene. I løpet av året skal han gi tilbakemeldinger på hvordan dekkene fungerer til Continental, som er opptatt av å få tilbakemeldinger fra nettopp vanlige folk og hverdagslig kjøring.

– Det skal bli interessant å se forskjellen på helt nye dekk og de dekkene jeg har kjørt med før. Jeg skal også fortelle litt om det på sosiale medier.

Man kan også følge med på Tor Espen og de andre dekktesterne på www.dekktesterne.no. Her vil det bli lagt ut filmer fra året. Snart kommer det også et filmteam fra Oslo til Mosjøen for å møte Tor Espen og presentere hans dekkhverdag.