Mann funnet omkommet etter søk i Hattfjelldal

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Helgelendingen: Hovedredningssentralen Nord-Norge og politiet har gjennom natten koordinert et søk etter en eldre mann som ikke har kommet tilbake etter fisketur ved Vågvatnet. Ressurser fra Norske Redningshunder, Røde Kors, Luftambulansen og 330-skvadronen bistår i søket.

Oppdatert klokka 13.41: Politiet i Nordland opplyser at det fortsatt foregår fullt søk i området. Operasjonsleder Tom Ove Hammer sier både profesjonelle aktører og frivillige gjennomsøker det kuperte fjellterrenget systematisk.

– Vedkommende er ikke lokalisert ennå, men vi blir å fortsette søket med uforminsket styrke framover, sier Hammer.

Det var onsdag ettermiddag mannen ble meldt savnet, og det ble iverksatt søk natt til torsdag da det ble avklart at han ikke var kommet tilbake. Så langt er været på rette siden, men Hammer forteller at det er ganske lave temperaturer i høyden.

– Vi leter i området Durmålsfjellet i Hattfjelldal kommune, og vi søker med hundeekvipasjer, fra lufta og fra bakken. Vi forsøker å avdekke og merke mest mulig av bevegelsene til savnende. Det pågår parallelt ei etteretningsetterforskning, i tillegg til aktivt søk, sier han.

Oppdatert klokka 14.28: Politiet opplyser at leteaksjonen nå er avsluttet.

– Den savnede er funnet omkommet i søksområdet, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Artikkeltags