Gå til sidens hovedinnhold

Hauge berget AC Milan på historisk norsk fotballdag

Jens Petter Hauge, med mor fra Korgen og besteforeldre som fortsatt bor i Korgen, kom inn og utlignet for Milan med en vakker scoring like før slutt. Dermed endte det 1-1 hjemme mot Sampdoria.

Jens Petter Hauge kom inn og utlignet for Milan med en vakker scoring like før slutt. Dermed endte det 1-1 hjemme mot Sampdoria.

Hauge, som har fått lite spilletid de siste to månedene, sikret med det et viktig Milan-poeng. Målet kom etter 87 minutter.

Han ble spilt gjennom av Franck Kessie og dro iskaldt av Antonio Candreva, før han alene med Sampdoria-målvakt Emil Audero la ballen lekkert i lengste hjørne.

Før scoringen hadde Hauge vært på banen i et snaut kvarter. Det var ungguttens første mål i Milan-trøyen siden 10. desember. Den gang scoret bodoværingen mot Sparta Praha i europaligaen.

Morten Thorsby, som imponerte stort for Norge mot Montenegro onsdag, fikk gult kort like før pause for en hard takling på Rade Krunic.

Les også

Mens Jens Petter Hauge (21) herjer med Milan i Italia, sitter det to stolte besteforeldre i Korgen og følger med: – Og tenk! Zlatan var hans store idol da han vokste opp

Timen var unnagjort da Sampdoria tok ledelsen, og det var evigunge Fabio Quagliarella som scoret. Theo Hernández spilte ballen rett i beina på spissen, som så at Gianluigi Donnarumma sto langt ute. Quagliarella var iskald og chippet ballen i mål fra 20 meter.

Like etter at spissen hadde sendt Sampdoria i ledelsen, fikk Adrien Silva sitt andre gule kort. Det betød at gjestene måtte spille med en mann mindre den siste halvtimen.

Derfor ble Kristoffer Askildsen byttet inn tre minutter etter det røde kortet for spissen Manolo Gabbiadini. Innhoppet var Askildsens fjerde denne sesongen og hans første siden han fikk seks minutter på tampen mot Udinese 16. januar.

Med Thorsby, Askildsen og Hauge på banen, var det første gang i Serie A-historien at tre norske spillere var på banen samtidig.

Det ene poenget gjør at Milan er fem poeng bak byrival Inter, som møter Bologna lørdag kveld.

Kommentarer til denne saken