Det er på egne Facebook-sider Rana Fotballklubb melder at de i dag har heist Pride-flagget foran klubbhuset på Sagbakken.

Bakgrunnen for dette skyldes den pågående diskusjonen rundt UEFAS sterkt kritiserte valg om å nekte Allainz Arena i München å lyse opp i regnbue-fargene i forbindelse med dagens kamp mellom Tyskland og Ungarn.

UEFA har selv tidligere argumentert for at bakgrunnen for at de har sagt nei til bruken av regnbuefargene på Bayern Münchens hjemmearena under EM-kampen i kveld skyldes at det er en politisk markering. Münchens myndigheter har reagert sterkt på UEFAS vedtak og har tatt initiativ til å selve heise Pride-flagg på offentlige bygninger i München og videre oppfordret andre byer, klubber og arenaer verden over til å vise sin støtte til LHBT-samfunnet i Ungarn.

Dette er en markering som allerede har fått sterk støtte flere steder i verden, deriblant også i Norge. Og nå følger altså Rana Fotballklubb opp i en post på Facebook som åpner med disse viktige ordene:

«Fotball for alle innebærer retten til å elske hvem du vil.»

– Som tegn på solidaritet med det ungarske LHBT-samfunnet, har Rana Fotballklubb heist regnbueflagget foran klubbhuset på Sagbakken, i forbindelse med dagens EM-fotballkamp mellom Tyskland og Ungarn. Rana FK ønsker at støtte opp om Münchens initiativ med stadion opplyst i regnbuefarger, som et symbol på at vi er mot homofobi og intoleranse, og for mangfold, inkludering og toleranse, skriver Rana fotballklubb selv på Facebook, og fortsetter:

– Rana FK ønsker å vise solidaritet med LHBT-samfunnet i Ungarn, som er underlagt en streng homo- og transfobisk lovgivningen, fra den ungarske regjeringen. München, Rana FK med flere fotballmiljøer rundt om i Europa og verden, støtter mangfold, toleranse og ekte likestilling i sport og i samfunnet.